Sport
MAXTV PRVA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Zoran Zekić: Ako ne pobijedimo Dinamo, neka klub sve kazni - mene, moj stručni stožer i igrače!
Objavljeno 20. svibnja, 2017.
Trener Osijeka u nedjelju želi vidjeti ratnike

Bolje finale sezone u NK-u Osijek nisu mogli tražiti. U Gradski vrt dolazi još uvijek aktualni prvak države - Dinamo.

Osijek ima mogućnost riješiti priču, “detronizirati despota” koji je 11 godina vladao Hrvatskom. Osijek ne igra ni za koga, samo za sebe i svoje navijače... Rijeka će ionako priču riješiti sama na Rujevici protiv Cibalije, ali Osijek može sve to skupa presjeći i prije. I treba to napraviti, ne zbog prekida monotonije, već zbog sebe. Posljednja utakmica ove sezone u Gradskom vrtu, dolazi Dinamo, sjajna je godina iza bijelo-plavih. Treba li to pokvariti?

Trener Zoran Zekić bio je vrlo jasan u toj priči. Dosta mu je praznih alibija, priča o umoru i sličnih balavljenja. Želi u nedjelju vidjeti ratnike, a ne tipove koji su zadovoljni postignutim dosad. I onda je briljirao. Uslijedila je izjava koju nikad nismo čuli od jednog trenera Osijeka.

Sve ću vas kazniti

- Izgubili smo 5:1 u Splitu, nismo kažnjeni, igrali smo 1:1 u Vinkovcima, nismo kažnjeni. E, sad mi je dosta. Predložit ću klupskom čelništvu da nas kazni sve - mene, moj stručni stožer i igrače ako ne pobijedimo Dinamo! - u dahu je ispalio Zekić, pa dodao:

- Sezona nam je bila odlična i neću dopustiti da je pokvarimo u posljednja dva kola. Još se borimo za to treće mjesto i samo želim da odradimo svoj posao. Uzmemo šest bodova iz ova dva kola. Onda nije važno koji ćemo biti - rekao je Zekić.

Kakav stav! Bravo, treneru! I to nije od jučer. Zekić je već jedno duže vrijeme nezadovoljan stanjem momčadi.

- Ne govorim o igračima. I mene treba kazniti ako ih nisam u stanju probuditi, a kako izgledamo na tom planu posljednjih tjedana, to uopće nije ohrabrujuće. O svemu možemo razgovarati, ali o motivaciji i pristupu utakmici nikada. To se treba podrazumijevati. Možemo odigrati bolje ili lošije, ali ako nema želje i gladi za pobjedom, onda imamo problem, ozbiljan problem - kaže trener bijelo-plavih.

Ta se poruka ne odnosi samo na momčadi nego i na sve nas koji pratimo NK Osijek. Odjednom su nam pobjede postale nešto sasvim normalno, a do prije godinu dana čekali smo ih kao ozebli sunce. Zekić samo ne želi da se priča pretvori u žabokrečinu.

Oproštaj mora biti pravi

Bijelo-plavi u nedjelju igraju posljednju utakmicu ove sezone na svom terenu. I zato Zekić želi da ona ostane zamapćena. Sezona je bila odlična, ali tko će to pamtiti ako završi loše.

- Ne želim slušati nikakve albije. Imali smo odličnu sezonu, no to znači da sad ne trebamo stati i to pokvariti. Borimo se za sebe, za duži odmor, ne mogu prihvatiti tu melankoliju koju gledam na trenizima posljednjih dana - kaže Zekić.

Hrabar je, nema što. Na raspolaganju ima samo 13 prvotimaca, ostalo će krpati igračima iz druge momčadi.

- Situacija nije idealana, ali to je normalno. Sezona je na kraju, nema nas puno, ali moramo biti unutra. Da, priključio sam i neke mlade, ali to nije isprika. Želim da u nedjelju istrče lavovi na teren. Želim pravi oproštaj od naših navijača. Imali smo pravu podršku od njih kroz cijelu sezonu i zaslužuju jedno pravo veselje na kraju. Ne priznajem priču da je Dinamo kvalitetniji od nas. I mi smo kvalitetniji od Cibalije, pa se na terenu to nije vidjelo. Nismo završili posao, to je jedina istina. Imamo još dva susreta i želim da u njima budemo najbolji u cijeloj sezoni - zaključio je Zekić.

Dalibor KELER

OSIJEK-DINAMO

Početak: Nedjelja, 19 sati

Malenica-Livaković

Grgić - Stojanović

Škorić - Lešković

Barać - Sigali

Barišić - Pivarić

Lukić - Moro

Mioč - Atnolić

Knežević - Souadni

Lopa - Gojak

Boban - Guilhrme

Ejupi - Hodžić

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 18.850.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

33. kolo

SUBOTA

Lokomotiva - S.Belupo (17 sati)

Hajduk - Inter Zaprešić (19)

NEDJELJA

Osijek - Dinamo (17)

Rijeka - Cibalia (19)

PONEDJELJAK

Istra 1961 - Split (18)

oproštaj

NAVIJAČI OSIJEKA ZASLUŽUJU JOŠ JEDNO VESELJE

Najčitanije iz rubrike