Sport
ZORAN ZEKIĆ LJUTIT NA EJUPIJA

Podcijenio je suparnika i vlastitu momčad
Objavljeno 15. svibnja, 2017.

Posebno poglavlje utakmice Osijek - Slaven Belupo bio je prvi strijelac bijelo-plavih Muzafer Ejupi. Nije zabio pogodak puna dva mjeseca, a zanimljivo je i to da je posljednja žrtva bio baš Slaven Belupo, njegov bivši klub. I opet se protiv njega vratio "u đir". Zabio je dvaput, trebao je i triput. Zbog način na koji je izveo drugi kazneni udarac više će se pričati o tom promašaju nego o dva pogotka koja je postigao. Želio je biti efektan, a ispao je defektan, kako bi rekao pokojni doajen radijskog sportskog novinarstva Ivo Tomić. Odlučio je "panenkom" prevariti Blaževića, a pokušaj se pretvorio u debakl. Zbog svoje neozbiljnosti propustio je postići "hat-trick", te zasjesti na čelo liste prvoligaških strijelaca, a uspio je i naljutiti svog trenera.

- Podcijenio je suparnika, ali i vlastitu momčad koja radi za njega u želji da bude najbolji strijelac lige. U toj je situaciji najviše kaznio samoga sebe. Odigrao je jako dobru utakmicu, a onda mu se dogodi takva nepromišljenost. U budućnosti mora malo bolje razmisliti kada se nađe u sličnim situacijama - kazao je Zekić, koji vjeruje kako to neće ostaviti i trajnije posljedice na Ejupijevu psihu. Možda ga i motivira pa u Vinkovcima bude još bolji. Nakon utakmice, Ejupi nije bio raspoložen za davanje izjava. Očito je bio ljut najviše na samog sebe. D. KELER

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 1480. Sudac: Ivan Vukčković (Zagreb) – 6,5. Strijelci: 1:0 Ejupi (9), 2:0 Lopa (16), 3:0 Ejupi (52-11m). Žuti kartoni: Pušić (Osijek), Purić (Slaven Belupo). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: DMITRO LOPA (OSIJEK)

OSIJEK

3(2)

Malenica -, Grgić 7, Škorić 6,5 (od 78. Šimunec -), Barać 6,5, Barišić 6,5, Lukić 6,5, Petrović 6,5, Pušić 6,5 (od 58. Mioč 6,5), Lopa 7,5, Perošević 6,5 (od 37. Boban 6,5), Ejupi 7.

SLAVEN BELUPO

0(0)

Blažević 6, Purić 5, Musa 5, Jovičić 5, Aliti 5, Barić 5 (od 46. Gregurina 5,5), Burić 5, Bouadla 5,5, Christensen 5,5(od 81. Bogojević -), Heber 5,5, Arap 5 (od 46. Bistrović 5).

Prvo poluvrijeme

To je bio vrlo dobar Osijek. Agresivan, rastrčan, s bržim protokom lopte, pa nije ni čudno što su bijelo-plavi postigli dva pogotka i stvorili još tri čiste prilike u prvih 45 minuta. Bilo je to sigurno jedno od njihovih najboljih poluvremena ove sezone.

Dmitro Lopa

Ukrajinac je u posljednja dva kola uzeo malo predaha, ali se sad vratio odličnim partijama. Ne samo zbog nove majstorije koju nam je priuštio, nego i zbog energije i angažmana. U prvome je dijelu bio pokretač svega dobrog u igri Osijeka.

Muzafer Ejupi

Konačno je prekinuo svoj golgeterski post koji je trajao dva mjeseca. Opet je u vrhu liste strijelaca, a mogao je biti i na njemu da se nije "zaigrao" kod drugog kaznenog udarca, ili da je u pogodak pretvorio jednu od dvije velike prilike koje je propustio realizirati.

Muzafer Ejupi

Prvo se podigao, a onda se sam i spustio. Onako nonšalantno izvesti kazneni udarac doista mu nije trebalo. Tim više što je propustio postići hat-trick, a s njime bi se utvrdio na vrhu najboljih strijelaca HNL-a.

Ozljeda Peroševića

Još nije poznato koliko je neugodna. Uglavnom, on je u završnici prvoga dijela morao napustiti igru. Riječ je o koljenu. Možda ga nećemo gledati u slavonskom derbiju s Cibalijom.

bez slavlja

ZBOG REPOVA IZ SPLITA IZOSTALO SLAVLJE S NAVIJAČIMA

1:0

Lukić je presjekao loptu na sredini igrališta, gurnuo do Ejupija, koji je prvo pokušao proigrati Peroševića, što mu nije uspjelo, no lopta mu se vratila, a on ju je s 15-ak metara spremio u donji desni kut

2:0

Lopa je majstorski pogodio iz slobodnog udarca sa 17 metara. Prebacio je "živi zid" i pogodio sam gornji desni kut

3:0

Musa je u kaznenom prostoru srušio Bobana. Kazneni udarac izveo je Ejupi, koji je prevario Blaževića poslavši ga u lijevu, a loptu u desnu stranu vrata.

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike