Učionica
15. FESTIVAL ZNANOSTI NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU

Rekordnih gotovo 700 sudionika iz različitih aspekata govorilo o temi "Vrijeme"
Objavljeno 13. svibnja, 2017.

Glavna tema petnaestog zaredom Festivala znanosti, koji je održan od 24. do 29. travnja, bila je VRIJEME (kronološko i meteorološko).

U jubilarnoj godini održavanja Festivala znanosti na Sveučilištu u Osijeku gotovo 700 sudionika pripremilo je čak 85 predavanja, 114 radionica, 10 izložbi te 61 prezentaciju preko postera. Također su organizirana četiri scenska programa, jedna videoprojekcija, jedno predstavljanje knjige i nekoliko tribina, a zabilježena je velika posjećenost sadržaja. Ove godine prvi put pedesetak aktivnosti održano je u Našicama, i to u dvije osnovne škole, jednoj srednjoj školi, Zavičajnom muzeju Našice te u Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice.

Festival znanosti se, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, u suradnji s British Councilom kontinuirano organizira od 2003. godine. Tema Festivala znanosti svake se godine određuje na nacionalnoj razini, u pravilu je univerzalna i kao takva se uklapa u sva područja znanosti. Voda, zrak, valovi, sunce neke su od prijašnjih festivalskih tema. Podsjetimo, Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj popularizirati rezultate znanstvenih istraživanja i pristup znanstvenoistraživačkom radu. Tijekom manifestacije znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, raspravama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja.

(Lidija Getto)

Popularan i simpatičan način

Osijek je jedan od brojnih gradova u Republici Hrvatskoj u kojemu je petnaesti put održan Festival znanosti. Ovaj Festival često se uspoređuje s pozornicom na kojoj znanstvenici i studenti predstavljaju aktualne teme, prezentirajući tako znanost i znanstvena postignuća na popularan i simpatičan način.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike