Učionica
37. IZDANJE NAJVEĆEG DOGAĐAJA U ORGANIZACIJI STUDENTSKOG ZBORA

Osječko ljeto mladih pod pokroviteljstvom predsjednice RH
Objavljeno 13. svibnja, 2017.

Osječko ljeto mladih (OLJM) najveći je studentski događaj u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku. Obuhvaća širok spektar aktivnosti na različitim lokacijama u gradu Osijeku, a ove godine održat će se od 11. do 18. lipnja.

Kao svojevrsna najava OLJM-u i ove će godine biti organizirana Studentska roštiljada koja će se održati 18. svibnja, a na kojoj će studente zabavljati Željko Bebek. Tradicija duga gotovo četiri desetljeća začinjena je novim sadržajima pa studente, osim edukativnog, sportskog, kulturno-umjetničkog i glazbenog programa, očekuje i mogućnost stjecanja organizacijskih vještina kroz program volontiranja. Posebnost ove manifestacije, osim u njezinoj dugovječnosti, jest način na koji se organizira - od studenata za studente, stoga će od ove godine volonterski sati koje studenti ulože u organizaciju OLJM-a biti evidentirani u volonterskim knjižicama.

Posjetitelji će moći uživati u raznolikom glazbenom programu na kojem će nastupiti poznata lica domaće i međunarodne glazbene scene. Za kulturno-umjetnički dio i ove su godine zaduženi studenti Umjetničke akademije u Osijeku koji će se posjetiteljima 37. OLJM-a predstaviti raznim scenskim nastupima i radionicama na kojima će se sudionici i sami moći okušati u stvaranju umjetničkih djela. Osim glazbenog i umjetničkog programa na OLJM-u će poseban naglasak biti na povezivanju javnih i privatnih poduzeća sa studentima kroz različite edukativne i motivacijske radionice. OLJM će i ove godine sadržavati brojna sportska natjecanja s humanitarnim predznakom kako bi se i dalje promicao zdrav način života te solidarnost i briga za druge. Ovogodišnji program održavat će se na srednjoškolskom igralištu, trgu Ante Starčevića, u dvorištu Vege i drugim atraktivnim lokacijama grada Osijeka. Ulaz na sva događanja bit će, kao i svake godine, besplatan, a uskoro će biti poznat i program.

Kvalitetu programa i napore koje Studentski zbor Sveučilišta ulaže u organizaciju 37. Osječkog ljeta mladih prepoznala je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, pod čijim će se pokroviteljstvom ova manifestacija održati. Istaknula je kako Osijek kao sveučilišni grad ovom manifestacijom svojim studentima pruža mogućnost druženja kroz brojne programe, pridonoseći stvaranju novih kulturnih i društvenih sadržaja u gradu.

(Jelena Kralj)

"Pokroviteljstvo predsjednice RH je čast, ali i odgovornost"

"Povjerenje koje nam je Predsjednica dala svojim pokroviteljstvom izuzetna je čast, ali i velika odgovornost. Kako bismo dano povjerenje opravdali, planiramo dovesti zanimljive goste koji će kroz predavanja i radionice studentima približiti aktualne teme. Iskusni predavači, bogat program i izvrsni glazbeni izvođači, razlog su zbog kojeg jedva čekamo početak ovogodišnjeg OLJM-a", rekao je Stjepan Ćurčić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike