Sport
PRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

Sjajan derbi u Zrinjevcu iz kojeg su Osječani otišli u doigravanje
Objavljeno 28. travnja, 2017.
U sudaru slavonskih rivala ponovno su kao pobjednici izašli osječki malonogometaši

Sjajan je bio slavonski derbi. Prava malonogometna utakmica prepuna nadmudrivanja i uzbuđenja, a na koncu i dramatike. Na kraju su slavili Osječani, ali bio je to sasvim otvoren susret dva ravnopravna suparnika. Prava malonogometna poslastica u kojoj je Osijek Kelme potvrdio tko je gazda u Slavoniji, jer je drugi put ove sezone svladao Brođane i tako drugi put izborio plasman u play-off, a osvajanje petog mjesta najbolji je plasman Osječana u prvoligaškom društvu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u nadmoći Osijek Kelmea, ali bez ozbiljnijih prilika za pogodak. Brođani su zauzeli izrazito obrambeni gard, što i nije bilo čudno, jer im je u tom susretu remi bio dovoljan. I branili su se gosti jako dobro, dopustili su Osječanima tek dalekometne pokušaje u kojima nije bilo snage, ali ni preciznosti. Brođani su kroz igru pak rijetko dolazili na stranu Osijek Kelmea. Češće su pokušavali preciznim dugačkim loptama koje je slao njihov vratar, a upravo jedna takva prouzročila je jedinu ozbiljniju situaciju pred Mladinom kada ju je uspio primiriti Mirković, ali je Mladina ipak uspio reagirati na vrijeme i obraniti taj pokušaj. Dvije i pol minute prije odmora Brod 035 ispunio je bonus prekršaja, ali Osijek Kelme to nije uspio pretvoriti u bar jedan kazneni udarac s deset metara. U tih prvih 20 minuta bila je to čista igra živaca, jer Brođani su vrebali pogrešku, a ni Osječani nisu uzimali baš previše rizika.

U nastavku susret se potpuno rasplamsao. Brođani su počeli igrati, što je bila dobra vijest i za Osijek Kelme, jer se otvorio prostor za prave akcije. Domaći su to znali iskoristiti pa su u 27. minuti došli u vodstvo nakon krasne akcije. Započeo ju je Horvat koji se oslobodio svog čuvara, odigrao Duvančića u sredini koji je mudro propustio loptu na drugu stranu gdje je bio Šalaj, koji je topovskim udarcem pogodio desne rašlje za opće oduševljenje u Zrinjevcu – 1:0. Ubrzo nakon toga Osječani su ispunili bonus, pa se činilo kako ih čeka teških deset minuta. No, ubrzo su se stvari opet promijenile. Prvo je Čavar u 30. minuti izgubio loptu na centru, pa su to kaznili asistent Ćurković i strijelac Mijić za 2:0. Samo nekoliko trenutaka kasnije opravdano je isključen Mirković koji je s leđa u čistoj situaciji zaustavio Ćurkovića, ali Osječani igrača više nisu pretvorili u novi pogodak. Brođani su ubrzo došli do šestog prekršaja i kaznenog udarca s deset metara koji je realizirao vratar Milanović – 2:1. Tako je završnica susreta postala dramatična. Brođani su krenuli po izjednačenje s “letećim vratarom”, bili su opasni, ali Mladina nije dao, a na koncu je priču riješio Dakić sjajnim udarcem preko cijelog terena za 3:1, čime je Osijek Kelme izborio plasman u doigravanje za prvaka Hrvatske. D. Keler

OS. KELME                 3  (0)
BROD 035                    1  (0)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 500. Suci: Marijan Borojević 6 i Zlatko Pavličić 6 (oba Kutina). Strijelci: 1:0 Šalaj (27), 2:0 Mijić (30), 2:1 Milanović (35 – 10m), 3:1 Dakić (40). Žuti kartoni: Duvančić, Horvat, Mijić, Mladina (Osijek Kelme), Bundavica, Kajfeš (Brod 035). Crveni kartoni: Mirković (Brod 035).

OSIJEK KELME: Mladina 7, Bartoluci 6,5, Horvat 6,5, Dakić 7, Duvančić 6,5, Živković, Mijić 6,5, Pranjić, Šalaj 6,5, Ćurković 6,5, Nospak, Eror 6.

BROD 035: Milanović 7, Petrović 6, Mirković 6, Bundavica 6, Barišić 6, Konrad, Ivanagić, T. Ferić, Gačić, K. Ferić, Kajfeš 6, Ruhek 5,5, Čavar 6.

IGRAČ UTAKMICE: GORAN DAKIĆ (OSIJEK KELME)

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike