Sport
VINKOVČANI NA MAKSIMIRU

Dinamo je uzdrman - to
je Cibalijina jedina šansa
Objavljeno 29. travnja, 2017.
Cibalijaši na krilima posljednja dva uspjeha u Maksimiru priželjkuju senzaciju

Nogometaši Cibalije uhvatili su dobar ritam, u posljednje dvije utakmice osvojili su četiri boda i iako tempo igranja vikend-sredina tjedna ostavlja traga, momčad Mladena Bartolovića ne osjeća umor... Nema umora kad je napokon stao negativan niz i ne gube se utakmice.

Pred Vinkovčanima je novi izazov - gostovanje na Maksimiru kod uzdrmanog Dinama. Modri su izgubili od Hajduka i Slaven Belupa, vjerojatno se i oprostili s naslovom prvaka, burno je ovih dana u Maksimiru, pa cibalijaši baš u tim potresima vide svoju šansu. Želja je uhvatiti Dinamo na krivoj nozi i pokušati nešto uzeti. Bila bi to senzacija, ali osokoljeni punim plijenom protiv Slaven Belupa i bodom iz Zaprešića, Vinkovčani se imaju pravo nadati. Bar im nadu nitko ne može uzeti.

- Utakmica s Dinamom u Zagrebu može nam mnogo dobroga donijeti, nije šala, stvarno tako mislim. Dinamo je za nas i igrački i rezultatski izazov. Idemo na noge momčadi protiv koje nitko nije favorit, ali isto tako to je momčad koja u posljednje vrijeme dosta oscilira, a prema mome mišljenju, imaju veću krizu igre nego rezultata - kaže trener Cibalije Mladen Bartolović.

Koliko god u Maksimiru bilo loše, Dinamo je protiv Cibalije i dalje izraziti favorit.

- Imamo se pravo nadati i željeti, i baš s tom golemom željom idemo odigrati utakmicu, baš kao što smo igrali protiv Belupa ili Intera. Pokušat ćemo iznenaditi Dinamo, bio bih prezadovoljan kad bismo uspjeli uzeti bod - dodao je Bartolović.

Još su svježe rane iz prošloga međusobnoga susreta i onoga nesretnog suđenja Batinića kada je Cibalia naočigled pokradena u Vinkovcima. Dinamo je tada osvojio tri boda, a nije ih zaslužio, ali presudan je bio “poguranac” osječkog suca. Vinkovčanima je i ta utakmica dodatni motiv.

- Nema većega motiva nego igrati protiv Dinama. Način na koji smo izgubili tu utakmicu izvlači iz igrača inat da im uzvratimo na njihovom travnjaku, ali najvažnije je da se na Maksimiru predstavimo u pravom svijetu, odigramo utakmicu maksimalno angažirano i pokušamo nastaviti pozitivan niz - dodaje Bartolović, koji će u Zagrebu na travnjak poslati tri stopera. Nakon ozljeda u momčad se vraćaju Markić i Tipurić s kojima će Ivan Zgrablić pokušati biti gospodar u svojem šesnaestercu.

Antun GRGIĆ

DINAMO - CIBALIA

Početak: Subota, 15 sati

Livaković-Šubarić

Stojanović - Zgrablić

Lešković - Markić

Perić - Tipurić

Matel - Rubić

Pavičić - Mijoković

Olmo - Mlakić

Soudani - Filipović

Čorić - Pervan

Guilherme - Glavica

Hodžić - Brekalo

Stadion: Maksimir

Kapacitet: 35.123

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Nema predaje

- Ako bismo gledali prema posljednja dva kola, u boljoj smo formi od Dinama, ha, ha, ha... Šalu na stranu, idemo u Maksimir na jedno od najtežih gostovanja, ali ne mislim se predati, jer i ova utakmica nosi tri boda, a nama je svaki zlata vrijedan. Motiva ne nedostaje, svatko će dati svoj maksimum i nadam se da će to biti dovoljno za bod - kaže branič Cibalije Ivan Zgrablić.

Bolji protiv jačih

Vinkovčani su prikovani za dno tablice, ali nadaju se kako do kraja prvenstva mogu pobjeći sa začelja i preuzeti pretposljednje mjesto od Splita koje osigurava dodatne kvalifikacije za ostanak u Prvoj HNL. Zanimljivo, Cibalia je ove sezone igrala dobro, ali, na žalost, i gubila protiv naših najjačih klubova Rijeke, Dinama i Hajduka. Cibalijaši na terenu bolje izgledaju protiv jačih nego slabijih hrvatskih momčadi.

Cibalijaši ne mogu zaboraviti utakmicu iz veljače ove godine u Vinkovcima i Batinićevo guranje Dinama do pobjede

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

Najčitanije iz rubrike