Sport
PRVI PUTA OVE SEZONE - DVIJE POBJEDE U NIZU

Najbolje izdanje Osječanki
Objavljeno 27. travnja, 2017.

Rukometašice Osijeka uvjerljivim slavljem protiv Zrinskog (36:29) prvi su put uspjele povezati dvije prvenstvene pobjede ove sezone. Dvoboj s ekipom koja je neposredno iznad njih na prvoligaškoj tablici u cijelosti je pripao Osječankama, koje su, pogotovo u napadačkom dijelu, odigrale vjerojatno i svoj najbolji susret ove sezone.

Već su u Puli protiv Arene igračice Jelene Crnov najavile kako u preostalim susretima mogu znatnije poboljšati bodovni učinak, a protiv Čakovčanki su potvrdile da u njima ima potencijala za puno više od grčevite borbe za ostanak. Osječanke su s lakoćom probijale gostujuću obranu, zabijale sa svih pozicija te d nisu “zapucale” nekoliko izrazitih zicera (uključujući i tri sedmerca), pobjeda je mogla biti i uvjerljivija.

- Svaka čast curama, sve su se borile, igrale smo dobro i dale maksimum. Obrana se još malo treba popraviti, ali u napadu je bilo dobro. Odličan je osjećaj spojiti konačno dvije pobjede, nadam se da možemo nastaviti u istom ritmu. Ostalo nam je još pet kola, slijedi Trešnjevka u Zagrebu i mislim da ćemo imati još poneku pobjedu do kraja prvenstva - rekla je lijeva vanjska Ema Guskić, koja je postigla šest pogodaka. Jednako uspješna, ali s crte, bila je i Petra Maras, koja je istaknula kako su se uspješno oduprle svim pokušajima povratka Čakovčanki.

- Nije bilo lagano, mi smo pokušavale prelomiti utakmicu, a one se vratiti, no najmanje su došle na tri razlike. Cijela je utakmica bila na našoj strani, otpočetka smo vodile i zasluženo slavlile. Drugo je poluvrijeme bilo malo “divlje”, bez pravih obrana. Htjele smo u tih prvih desetak minuta nastavka sve riješiti i privesti kraju. Bilo je malo krivih komunikacija u obrani, nekih propuštenih križanja, ali dobro, zadovoljni smo kako je ispalo. Nije sve to bilo ni toliko strašno, jer cijelo vrijeme radimo na tome s trenericom. Sada nas čeka Trešnjevka, vjerujemo da možemo i u Zagrebu konkrurirati, iako su one starije i iskusnije, ali mislim da možemo i tamo bar do boda, a priželjkujemo oba - poručila je pivotkinja osječkog prvoligaša nakon drugog uzastopnog slavlja svoje ekipe. G. Roguljić

Prva HRL

Rezultati 21. kola: Split 2010 - Bjelovar 33:18, Osijek - Zrinski 36:29, Sesvete Agroproteinka - Trešnjevka 28:30, Koka - Dugo Selo '55 31:26, Lokomotiva - Umag 26:14. Ranije igrano: Zamet - Dalmatinka 35:24, Podravka Vegeta - Arena 38:18

Najčitanije iz rubrike