Sport
UMJESTO U SJEVERNOJ KOREJI - U HRVATSKOJ

Juniorska džudo elita uskoro u Zagrebu
Objavljeno 26. travnja, 2017.

Hrvatska je imala vrlo uspješan nastup na Europskom prvenstvu u Poljskoj, a potom je stigla još jedna velika vijest za naš džudo. Međunarodna džudo federacija (IJF) odlučila je kako će domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u listopadu 2017. godine biti Zagreb.

Prvenstvo se trebalo održati u Sjevernoj Koreji, međutim, zbog nestabilne političke situacije u tom dijelu svijeta, ali i niza drugih problema, Izvršni odbor IJF-a donio je odluku da se prvenstvo odgađa do trenutka u kojem politička situacija na međunarodnoj razini, kao i svi drugi organizacijski uvjeti, ne budu u potpunosti zadovoljeni te je kao novi domaćin izabran Zagreb. I tako džudaši umjesto u nestabilnu Sjevernu Koreju stižu u Lijepu Našu.

Domaćinstvo je potvrda Zagrebu odlične organizacije velikih natjecanja poput Grand Prixa, Europskog kadetskog kupa, Europskog seniorskog kupa, Judo festivala, Europskog veteranskog prvenstva, znanstvenih džudo konferencija i drugih događanja. Za ambasadoricu Svjetskog juniorskog prvenstva u Zagrebu odabrana je najuspješnija hrvatska džudašica Barbara Matić.

Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike