Sport
U VINKOVCIMA PREKINUT ŠESTOMJESEČNI POST

Cibalia napokon nije bila “razbijena
vojska” nego prava momčad
Objavljeno 23. travnja, 2017.
U Genscherovoj gaje nadu da mogu pobjeći sa samog dna tablice i kroz kvalifikacije osigurati ostanak u Prvoj HNL

Vinkovci su napokon dočekali pobjedu Cibalije. Post je trajao dugo, predugo, ali u petak navečer bilo je razloga za slavlje pokraj Bosuta. Nakon gotovo šest mjeseci Cibalia je uspjela nekoga svladati u Prvoj HNL, tek drugi put ove sezone. Split je “pao” u listopadu prošle godine, u 29. kolu Vinkovčani su bili bolji od Slaven Belupa (3:1). Ova pobjeda donijela je tri boda, ali i mnogo više od toga. Momčad Mladena Bartolovića možda je dohvatila slamku spasa za očuvanje prvoligaškog statusa. A supervažna pobjeda više je nego zaslužena.

Prvi put ove sezone vidjeli smo "razgoropađenu Cibaliju" koja je od prve do posljednje minuta ginula za svaku loptu, svaki faul, aut, posebice pogodak. Toliko pozitivnog naboja i energije nije viđeno kod “cibalijaša” u prethodnih 28 kola, da jest, možda ne bi bili zadnji na tablici. Igrači Cibalije nisu se štedjeli, a kad tako igraju apsolutno svi od prvog do zadnjeg, uspjeh ne može izostati.

- Pristup naših igrača bio je odličan, nismo im dali da se razmašu, premda su u prvom poluvremenu gosti iz Koprivnice imali veći posjed lopte, ali to je više bilo prema nazad. Fanatična borba od prve do posljednje minute na kraju nam se vratila kroz pozitivan konačni rezultat. Neće nam se dogoditi svaki put, ali jako je važno igrati na ovakav način. Moram biti zadovoljan nakon utakmice sa Slaven Belupom, znali smo tko nam dolazi u goste, znali smo kvalitetu njihove momčadi, međutim, pokazali smo igru kakvu bismo trebali pokazivati stalno. Drago mi je da igrači nisu potonuli nakon poraza i nadam se, zapravo siguran sam da ova pobjeda može biti pozitivan impuls - kaže trener Cibalije Mladen Bartolović.

Ovo je bila i prva Bartolovićeva pobjeda otkako je preuzeo kormilo vinkovačkog kluba. No, unatoč tri boda Cibalia je i dalje prikovana na zadnje mjesto prvenstvene tablice.

- Prednost Splita je još velika, iskreno, nadamo se da oni neće izgubiti koji bod - dodao je Bartolović.

Iako su od Cibalije već mnogi digli ruke, u Genscherovoj ulici još gaje nadu da mogu pobjeći sa samog dna tablice i izboriti plasman u dodatne kvalifikacije za ostanak u Prvoj HNL.

Inače, utakmica između Cibalije i Slaven Belupa bila je puna naboja, vrlo zanimljiva, a na tribinama je, na žalost, bilo samo oko 500 gledatelja. No, podrška i s istočne i zapadne tribine bila je dobra, nakon ranog vodstva domaćih osjetio se taj pozitivan naboj. Bila je ovo i utakmica u kojoj se konačno vratio kapetan Vitaić, nije bilo lako odigrati svih 90 minuta, ali je na kraju s dva pogotka, oba s 11 metara, izrastao u igrača susreta.

Ako je utakmica protiv Slaven Belupa pokazatelj kojim putem ide Bartolović i njegova momčad, u budućnosti će sigurno biti još veselja na stadionu Cibalije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike