Sport
MŽNL SLAVONIJE I BARANJE - 23. KOLO

Županjci se uzdaju u pomoć Željezničara
Objavljeno 21. travnja, 2017.

Ravnomjerno su slavonsko-baranjski nogometni četvrtoligaši rasporedili utakmice 23. kola budući da će ih četiri biti u sutrašnje (subota) i isto toliko u nedjeljno poslijepodne od 16.30 sati.

Osam etapa prije kraja sezone Čepin je na vrhu stekao značajnih sedam bodova prednosti koja je na ozbiljnoj kušnji. Lideru, naime, predstoji sutrašnje gostovanje u Slavonskom Brodu, gdje je Željezničar sigurno sposoban uskratiti momčad trenera Igora Totha za koji bod. Tomu se nadaju Županjci, koji sutradan dočekuju Vuteks Slogu s kojom se, međutim, unaprijed ne mogu upisati bodovi, što se najbolje može iščitati iz aktualnog redoslijeda koji je Vukovarce svrstao na peto mjesto. Unatoč prošloetapnoj pobjedi, zadnji su i nadalje Antinjani, ali osokoljeni tim uspjehom idu po novi u Dardu, gdje bi istoimeni domaćin pobjedom osigurao miran nastavak sezone. Takav je već u taboru Slavonca, pa stoga Tenjci mogu rasterećeno otići u Našice, gdje NAŠK ima imperativ pobjede. Domaći je imperativ i na nogometašima Jadrana, koji bi iz Posavskih Podgajaca solidni Hajduk trebali poslati praznih ruku u Pakrac. Nešto bi, pak, u povratku trebali ponijeti Šokadija i brodskovaroški Graničar sa sutrašnjih gostovanja iz Jurjevca, odnosno Bobote. Budući da su tamošnji domaćini boljeplasirani, jasno je kakva zadaća predstoji pristiglim sastavima u čijem kontekstu treba dodati da Bobota Agrar, također, gravitira ispadajućim pozicijama. Rezultatskog imperativa neće biti u Jelisavcu, gdje će četvrtoplasirani Vihor ugostiti mjesto boljerangiranu Slogu, koja je u odličnoj formi, pa ne bi bilo iznenađujuće da (bod)ovi odu u Novu Gradišku. D.Lekšan

Parovi 23. kola

Bobota Agrar - Graničar (BV), Zrinski - Šokadija, Željezničar - Čepin i NAŠK - Slavonac igraju sutra (subota) u 16,30 sati kada počinju i nedjeljne utakmice: Darda - Mladost, Graničar (Ž) - Vuteks Sloga, Vihor - Sloga i Jadran - Hajduk.

Najčitanije iz rubrike