Sport
KRŠG RONDO

Iva Janjić odradila tri vježbe i kući donijela tri srebra
Objavljeno 21. ožujka, 2017.

Budimpešta je ponovno okupila sjajne europske ritmičke gimnastike koje su se borile za odličja na Tavaszi Kupu. U društvu 30 klubova iz Rusije, Češke, Slovačke, Italije, Mađarske, Ukrajine, Poljske, Finske, Švedske, Austrije... nastupile su i članice osječkog KRŠG-a Rondo. Učenice Branke Stojković nisu podbacile i s ovoga natjecanja vratile su se s medaljama oko vrata. Nije puno “rondašica” putovalo u Mađarsku, samo tri, ali one koje su se natjecale, ostavile su sjajan dojam.

Iva Janjić se natjecala u A programu među djevojkama 2007. godišta i zauzela dva druga mjesta (obruč i lopta) te ušla u veliko finale. Među osam najboljih je izabrala vježbu s čunjevima i ponovno bila druga, korak iza sjajne Ruskinje Anastasije Petrove. Iva je vježbala odlično, ali u Budimpešti je bila i Petrova, koja je ipak svoj program odradila još bolje, kako u finalu, tako i u svakoj vježbi (obruč i lopta) u kojoj je Osječanka bila druga.

Inga Rukovanjski se također natjecala u A programu, ali među djevojkama 2004. godišta. Inga je bila osma u čunjevima i šesta u vježbi s obručem, a to joj je bilo dovoljno za ulazak u finale iz kojeg je izišla s medaljom. Za završno natjecanje izabrala je traku i osvojila treće mjesto. Barbara Čuljak bila je u B programu među natjecateljicama 2006. godišta i osvojila jednu broncu i to u obruču. U lopti je završila kao peta.

Nakon Budimpešte za osječke “gracije” nema odmora, trenerica Branka ih uvježbava za predstojeći vikend, kada će se natjecati u Srbiji na Trofeju Novog sada. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike