Sport
NAPOKON POVRATAK

Vitaić je pravi lider u svlačionici
Objavljeno 16. ožujka, 2017.
Održali smo sastanak na kojem sam svima rekao što mislim, nadam se da su prihvatili kritike, kaže Vitaić

Napokon je iz svlačionice Cibalije stigla jedna dobra vijest. Kapetan momčadi Frane Vitaić vraća se u momčad i bit će u konkurenciji za utakmicu u Osijeku. Ovaj povratak Vitaića čekan je doista jako dugo, a stigao je gotovo u posljednji trenutak.

- U subotu ću biti u konkurenciji za utakmicu u Osijeku, a hoću li zaigrati odlučit će trener. Dobro se osjećam i vjerujem da sam potpuno spreman za sve napore. Lošiji tereni i uvjeti za treninge otežali su mi povratak, odnosno produžili oporavak. Hvala Bogu, sada je sve iza mene - pričao je Vitaić, koji se vraća u konkurenciju u prilično kaotičnom trenutku za Cibaliju.

O samoj situaciji Vitaić ne skriva mišljenje.

- Nećemo se lagati, zaista situacija ni u jednom segmentu nije dobra, i svi to u Vinkovcima vide. Izostanak rezultata najvjerojatnije je bio okidač svega, jer on je najvažniji. Klima nije dobra već duže vrijeme i teško je očekivati da će se ubrzo riješiti.

U svlačionici je sve veće nezadovoljstvo. Osjeća li se posebno nezadovoljstvo kod igrača koji manje igraju kod Paculta?

- Održali smo jedan sastanak na kojem sam u lice svima rekao što mislim o svima. Takav sam, ne skrivam svoje mišljenje samo za sebe. Ipak je klub na prvom mjestu. Pojasnio sam nekim igračima u koji su klub došli i da svojim ponašanjem ne mogu sebe staviti ispred kluba. Znamo svi da je u klubu situacija teška, i to nije od jučer, traje već duže vrijeme, ali i unatoč tome neke se norme moraju poštovati. Cibalia ima veliku povijest i igrači se moraju sukladno tome ponašati. Uvjeren sam da su moje riječi našle plodno tlo i da su mnogi prihvatili moje sugestije i kritike.

Pitanje svih pitanja u posljednje vrijeme, a pogotovo nakon poraza od Splita, ima li uopće Cibalia šanse za opstanak?

- Ja sam u životu inače veliki optimist. Govorio sam i prošle sezone kada smo bili u zaostatku od 11 bodova da možemo dostići tada vodeći Šibenik, a tako slično razmišljam i sada. Vjerujem u ovu momčad, naravno, ako se svi trgnemo i odigramo maksimalno, vjerujem da možemo prestići Split do kraja sezone i osigurati kvalifikacije. Vjera mi je uvijek bila vodilja i ako su igrači imalo preuzeli te vjere, ponajprije u svoje mogućnosti, onda imamo šanse očuvati prvoligaški status. Iskreno vjerujem da su moje riječi potaknule većinu igrača i da ćemo već protiv Osijeka biti puno bolji - rekao je kapetan Cibalije.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike