Sport
DRUGI DIO ODBOJKAŠKE SUPERLIGE

Repriza finala Kupa, popravni “mursaša”
Objavljeno 25. veljače, 2017.

Drugi dio odbojkaške Superlige podijeljen je u dvije jakosne skupine. Premijerni dvoboji već su ovog vikenda, a počinje se službeno od 7. kola, jer se računaju i prenose rezultati iz prijašnjih međusobnih ogleda.

U 1. skupini slavonsku će regiju predstavljati dvojac s Drave, odbojkašice Osijeka i odbojkaši Murse-Osijek.

Ulogu domaćina odmah na startu imaju Osječanke, koje drugi dio otvaraju protiv najjačeg mogućeg suparnika. U Gradski vrt (18) stiže Marina Kaštela, lider i sastav koji je krajem prošle godine osvojio prvi trofej sezone, svladavši u finalu Kupa baš odbojkašice s Drave.

- Kaštelanke ne znaju za poraz u dosadašnjem dijelu sezone. U prvenstvu su u 14 kola izgubile samo četiri seta, a jedan smo uzeli u finalu Kupa. Tamo smo im dobro parirali, pokušat ćemo i na našem parketu otežati ulogu favoritu - kaže trener Dario Fančović. U preostalom susretu sastaju se Mladost (Zagreb) i Kaštela DC.

U 2. skupini su i dva slavonska predstavnika. Oba će na put, Vukovar u Rovinju kod Rockwoola gostuje u subotu (19), a nedjelja (18.30) donosi ogled dvaju vodećih sastava, Poreča i Nove Gradiške.

Prije tri dana odbojkaši Murse-Osijek su na gostovanju kod zagrebačke Mladosti poraženi nakon četiri seta u zaostalom dvoboju osnovnog dijela. Momčad Davora Meringera brzo ima popravni ispit na istom mjestu, u subotu u 17 sati pokazat će i je li izvukla neke pouke iz prethodnog poraza. U drugom ogledu sučeljavaju se Mladost Ribola Kaštela i Rijeka.

U 2. skupini igraju se susreti Sisak - Karlovac te Šibenik 91 - Centrometal, a odbojkaši Broda u 4., koja razigrava za ostanak, slobodni su u ovom kolu. N. Benčina

Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike