Učionica
MEĐUNARODNI ZNANSTVENO-STRUČNI SKUP "7. VODA ZA SVE" 9. I 10. OŽUJKA

Problematika zaštite, očuvanja i korištenja vodnih resursa
Objavljeno 10. veljače, 2017.

Ovogodišnje izdanje međunarodnog znanstveno-stručnog skupa "7. Voda za sve" održat će se 9. i 10. ožujka 2017. na Građevinskom fakultetu Osijek, ponovno u povodu Svjetskog dana voda (22. ožujka), a skup je otvoren za javnost.

Skup se održava od 2011. godine radi popularizacije znanosti te okupljanja i razmjene iskustava znanstvenika i stručnjaka koji se u svom radu bave problematikom zaštite, očuvanja te korištenja vodnih resursa. Ove godine Svjetski dan voda posvećen je problematici otpadnih voda. Rad skupa odvijat će se kroz usmena i posterska priopćenja te sponzorirana predstavljanja gospodarskih subjekata koji djeluju u području zaštite i obrade voda.

Ovaj skup tradicionalno organiziraju Sveučilište u Osijeku i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek u suradnji s Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku, Građevinskim fakultetom Osijek te Odjelom za biologiju i Odjelom za kemiju Sveučilišta u Osijeku. Od samog početka održavanja u organizaciju skupa uključeni su i Hrvatska agencija za hranu, Javna ustanova Park prirode Kopački rit, Hrvatske vode – VGO Osijek, tvrtka Vodovod-Osijek d.o.o. i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, a od prošle godine i nekoliko međunarodnih institucija: Europska udruga za higijensko inženjerstvo i dizajn (EHEDG), Svjetski fond za zaštitu prirode (WWF Adria) te Mreža zaštićenih parkova prirode rijeke Dunav (Danube Parks). Od ove godine u organizaciju skupa uključili su se i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatsko društvo za zaštitu voda.

(Mirna Habuda-Stanić)

Nagrade najboljim studentskim radovima

Do 25. veljače svi zainteresirani studenti opet se mogu prijaviti na natječaje za dodjelu nagrada za najbolji studentski rad i najbolju studentsku fotografiju na temu Svjetskog dana voda. Natječaji su objavljeni na internetskoj stranici Sveučilišta i njegovih sastavnica. Prvonagrađeni studentski rad bit će prezentiran na skupu, na kojem će biti organizirana i izložba najboljih pristiglih studentskih fotografija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike