Sport
DAVIS CUP: HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 2:1

Čudo u Osijeku se nastavlja,
Hrvatska korak do pobjede
Objavljeno 4. veljače, 2017.
Autsajder Hrvatska nakon drugog dana susreta protiv favoriziranih Španjolaca vodi 2:1

Čudo u Osijeku se nastavlja! Tenisači Hrvatske u odlučujući dan susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Španjolske ulaze s vodstvom od 2:1 i samo jedna pobjeda dijeli momčad Željka Krajana od senzacije nad senzacijama.

Nakon čuda u režiji Franka Škugora, u subotu su podvig napravili Marin Draganja i Nikola Mektić koji su dobili meč parova i osigurali Hrvatskoj ukupno vodstvo od 2:1. Splitsko/zagrebačka kombinacija je odigrala meč života te protiv svih prognoza i očekivanja svladala lanjske pobjednike Roland Garrosa, Feliciana i Marca Lopeza,  sa 6:7 (6), 7:6 (7), 7:6 (5), 2:6, 6:4 nakon četiri sata i 20 minuta igre.

Naša teniska reprezentacija u Osijeku igra kao u transu. Iako bez svojih najboljih igrača, iako s druge strane mreže ima jake Španjolace, hrvatsko društvo niže iznenađujuće pobjede.

Ono što je počeo Škugor, nastavili su Draganja i Mektić koji su u prvom setu, u kojem je najveći problem igračima obje momčadi bio zadržati svoj servis, pali tek u tie-breaku. Hrvatski par je u 13. igri vodio 4:2, no Španjolci su preokrenuli i otišli do  – 0:1. 

Iako se očekivalo kako bi hrvatska kombinacija nakon propuštene prilike i izgubljenog seta mogla pasti, čvrst karakter i upornost je ono što krasi ove dečke koji igraju za Hrvatsku u Osijeku. Draganja i Mektić ne da nisu pali, nego su nastavili s nevjerojatnom igrom za koju Lopezi često nisu imali dogovora. I drugi je set odlučen u 13. igri, Hrvatska je opet povela 4:2, imala i 5:2,  Španjolci su opet uspjeli vratiti iz zaostatka, ali nismo mogli do potpunog preokreta i set je otišao na stranu Hrvatske. I u trećem setu tie-break, a ponovno je uspješnija bila Hrvatska za vodstvo od 2:1 u setovima. Lopezi su u četvrtoj  dionici dva puta uzeli servis Hrvatima i drama je otišla u peti set, koji su Draganja i Mektić fantastično otvorili. Za to zasluge idu i Felicianu Lopezu koji je s dvije dvostruke servis greške "darovao" break domaćinu. Španjolci su kasnije morali spašavati još dvije break lopte, a Nikola Mektić je kod 5:4 servirao za meč. U svom najvažnije servisu u karijeri nije bilo pogrešaka, Hrvatska je došla do dvije meč-lopte, a iskorištena je odmah prva. I to na samo kakav način. Mektić je isplaio as servis za veliku pobjedu njega i Draganje, pobjede koja je Hrvatskoj donijela nevjerojatnih 2:1.

Uoči meča se spominjalo skupljanje gemova, kako će naša B postava biti zadovoljna sa svakim osvojenim setom, no nakon dva dana hrvatsko-španjolskog obračuna Škugor, Draganja, Mektić i Pavić vode 2:1.

Danas je u Osijeku odlučujući dan Davis Cupa, program u dvorani Gradski vrt počinje u 15 sati, a prvi će na teren Franko Škugor i Roberto Bautista Agut. Škugor u svojim rukama ima ključeve hrvatskog podviga, može nas odvesti do četvrtfinala... Ako Škugor ne uspije protiv 26. tenisača svijeta, nakon njega će na teren Ante Pavić koji igra protiv Pabla Carrena Buste (ATP-16). Ivana Liović

 

Hrvatska – Španjolska  2:1

Petak

Franko Škugor - Pablo Carreno Busta 3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 7:6 (6)

Ante Pavić – Roberto Bautista Agut 4:6, 2:6, 3:6

Subota

Marin Draganja/Nikola Mketić – Feliciano i Marc Lopez 6:7 (6), 7:6 (7), 7:6 (5), 2:6, 6:4

Nedjelja – 15 sati

Franko Škugor – Roberto Bautista Agut

Ante Pavić – Pablo Carreno Busta

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike