Sport
“BIJELO-PLAVI” OTPUTOVALI U MEĐUGORJE

Krenula borba za
mjesta u Španjolskoj
Objavljeno 13. siječnja, 2017.
U Osijeku je ostao Arsenić, o čijem će statusu klub tek odlučiti

Nogometaši Osijeka otputovali su jučer u Međugorje, koje će im biti baza sljedećih desetak dana. Preciznije, u Sportskom centru Circle International trebali bi boraviti i trenirati do nedjelje, 22. siječnja, kada je zakazan povratak u grad na Dravi.

Naravno, s obzirom na vremenske uvjete, boravak u Međugorju mogao bi se dodatno produžiti za još poneki dan ako i tada u Osijeku budu vladali “minusi” kao što je to slučaj posljednjih dana. To je i jedini razlog zašto je osječki prvoligaš već sada bio prisiljen napustiti svoj grad jer želja je bila kod kuće odraditi prvu fazu, do 28. siječnja, kada se putuje na drugi dio priprema u Španjolsku. No, iznimno niske temperature i zaleđeni tereni onemogućili su rad bijelo-plavima, koji su ova tri dana od prozivke uglavnom odradili u dvorani. Sada ih čekaju mnogo bolji uvjeti, pa će trener Zoran Zekić sa suradnicima moći provesti u djelo ono što je zacrtano za ovu fazu.

Inače, u Međugorje je otputovao 21 nogometaš, među kojima su tri vratara - Zvonimir Mikulić, Marko Malenica i Borna Žitnjak te igrači Danijel Lončar, Benedik Mioč, Ivica Džolan, Gabrijel Boban, Aljoša Vojnović, Muzafer Ejupi, Josip Špoljarić, Luka Marin, Mislav Leko, Zoran Lesjak, Mile Škorić, Domagoj Pušić, Alen Grgić, Milovan Petrovikj, Dmytro Lopa, Andrej Lukić, Josip Knežević i Andrej Šimunec. Zbog bolesti ostatku momčadi u ponedjeljak će se priključiti Karlo Lulić, a u Osijeku je ostao Zoran Arsenić. O njegovu će statusu čelništvo kluba i struka uskoro donijeti odluku te će se tada znati njegova sudbina u Gradskom vrtu u preostalih šest mjeseci, do odlaska u poljsku Wislu.

Osječani su već jučer, nakon dolaska, na rasporedu imali trening, a takav ritam, s jednim treningom dnevno, imat će do nedjelje. Od sljedećeg tjedna trenirat će dva puta dnevno, a u planu su i dvije utakmice. Prva će biti na programu u srijedu, kada će snage međusobno odmjeriti, dok se za subotnji prijateljski susret još traži suparnik, najvjerojatnije netko od klubova koji će u to vrijeme također boraviti u Međugorju. Nakon toga, u nedjelju bi uslijedio povratak kući ako to vremenske prilike u Osijeku dopuste, te rad preostalih nekoliko dana do odlaska u Marbellu u Gradskom vrtu.

Iako je jasno kako će većina jesenskog kadra imati svoje mjesto u avionu za Španjolsku, za velik dio igrača Međugorje je početak borbe i uvjeravanja Zekića kako zaslužuju priliku na proljeće. S obzirom na to da se ovom kadru trebaju priključiti četiri “Kineza” (Barišić, Barać, Matas, Perošević) te najavljena dva-tri pojačanja, očito je kako će sljedećih desetak dana biti prvi “filtar” koji će svi morati proći kako bi na proljeće mogli ispuniti zacrtane visoke ambicije osječkog prvoligaša.

Goran ROGULJIĆ
ZADOVOLJSTVO “KINEZIMA”

U osječkom prvoligašu svi su zadovoljni nastupom kvarteta prvotimaca u hrvatskoj reprezentaciji na China Cupu u Nanningu. Za Matea Baraća, Antonija Peroševića, Bornu Barišića i Nikolu Matasa vrijedi da su opravdali poziv. Njihov se nastup, naravno, pratio i u Gradskom vrtu, gdje su upravo zbog utakmice i pomaknuli termin treninga kako bi bar prvo poluvrijeme mogli uživo pogledati.

STOŽER I LOGISTIKA

Bijelo-plavi stožer u Međugorju osim trenera Zorana Zekića čine i njegovi pomoćnici Ivo Smoje, Ronald Grnja, Domagoj Malovan, Mario Kuić i Marin Vučko. Tu su i fizioterapeuti Milan Marković i Frano Dušić, ekonom Željko Vincek, sportski direktor Alen Petrović i tehnički direktor Hrvoje Barišić te stalni vozač osječke ekspedicije Denis Hodić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike