Sport
TRENER OSIJEKA NEZADOVOLJAN NA RUJEVICI

Zekić: Obrana nije bila prava, a prema naprijed nismo ni postojali
Objavljeno 17. listopada, 2016.

Vezani članci

DERBI U ZNAKU SJAJNIH RIJEČANA

Osijek posve nemoćan na Rujevici

Treneri su nakon susreta, sasvim prirodno, bili posve različitih raspoloženja. Šef struke Rijeke Matjaž Kek imao je puno razloga za zadovoljstvo, jer je njegova momčad u svim segmentima nogometne igre nadmašila svog suparnika. Rijeka je u ovom trenutku za Osijek ipak neka druga razina.

- Odigrali smo vrlo pametno i organizirano. Našoj pobjedi doista se ne može naći ni jedan prigovor, jer smo dominirali cijeli susret. Igračima mogu uputiti samo komplimente zbog načina na koji su odigrali ovaj derbi - zadovoljno je komentirao Kek.

Koliko ga je razočarao Osijek, koji u utakmici ipak nije opravdao svoj visoki plasman?

- Mislim kako smo mi bili jako dobri. Protok lopte nam je bio brz i precizan, Osijek nije imao odgovor na takvu igru. Uz to, pritisnuli smo od prve minute, odmah smo se nametnuli, a pogotke postigli u najboljem trenutku, uoči odlaska na odmor. Time smo demoralizirali suparnika. Igrači su pokazali veliko samopouzdanje i to me posebno veseli. Igra i pristup koji imamo nude nam puno optimizma za nastavak sezone - zaključio je Kek.

Trener Osijeka Zoran Zekić bio je razočaran nastupom svoje momčadi. Osijek je djelovao usporeno i bezidejno.

- Rijeka nas je posve nadigrala, tu nema pogovora. Čestitam im na pobjedi, ali i na prikazanoj igri, a mi na kraju moramo biti sretni što nismo doživjeli i uvjerljiviji poraz - realan je bio Zekić.

Najavio je Zekić nadigravanje na Rujevici, ali tog poslijepodneva Osijek jedva da je i postojao na terenu. Igrala je i nadigravala se samo Rijeka, a bijelo-plavi su uglavnom samo parirali. I to teško.

- Željeli smo se zgusnuti u sredini s naglasakom na zatvaranje bokova, najviše problema dolazilo nam je upravo s tih bočnih pozicija. To sve dovoljno govori koliko smo slijedili ideju i ono što smo radili na treninzima pripremajući se za susret. Obrambeno nismo bili na potrebnoj razini, a prema naprijed nismo ni postojali - razočarano je zaključio Zekić. D.Keler

Najčitanije iz rubrike