Sport
ŠESNAESTINA FINALA NOGOMETNOG KUPA

Strogo zabranjena rasprodaja ugleda
Objavljeno 21. rujna, 2016.
Bijelo-plavi u srijedu gostiju u gradu heroju

Nogometaše Osijeka u tjedan dana očekuju tri susreta. Nakon što su uspješno apsolvirali Split u nedjelju, pred njima je zadaća u šesnaestini finala hrvatskog kupa, gdje ih čeka Vukovar 1991.

Kako su krenuli u sezonu, Osječani bi se morali polako početi navikavati na tako ubrzan ritam odigravanja utakmica jer bi im se sljedeće sezone mogao dogoditi i europski iskorak. No zasad je njihova jedina istina današnji susret s Vukovarcima. S obzirom na dobru atmosferu koja se izgradila oko kluba, eventualni podbačaj protiv trećeligaša najmanje je što “bijelo-plavima” treba u ovom trenutku.

- Valjda ne moram posebno upozoravati igrače na potrebu maksimalne ozbiljnosti. Znamo kakav zna biti Kup, nema nikakvog podcjenjivanja jer, ako ne uđemo maksimalno u susret, mogli bismo imati velikih problema. Teren tamo, koliko čujem, baš i nije onakav kakav bismo željeli, protivnik će biti jako motiviran, zato ne smije biti pristupa “lako ćemo” - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Unatoč pozivima na budnost trener “bijelo-plavih” znatno će izmiješati momčad. “Bijelo-plave” u nedjelju očekuje iznimno važan susret s Istrom 1961 i nije čudo što Zekić za njega želi sačuvati neke najjače adute. Ne toliko zbog umora, jer Osječani su tjelesno jako dobro spremni, što potvrđuje i činjenica kako suparnike uglavnom lome u posljednjih 20-ak minuta utakmice, nego više kako bi se izbjegla mogućnost ozljeda.

- Moja je obveza dati šansu da zaigraju i igračima koji su dosad manje nastupali, nije riječ samo o odmaranju nekih standardnih prvotimaca. Čvrsto vjerujem u te igrače koji će dobiti priliku. Uostalom, većina je njih ove sezone imala značajniju minutažu i u prvoligaškom društvu. Prema tome, to nije pričuvna momčad, nego dio naših udarnih snaga. Moramo imati igrače koji su u natjecateljskom tonusu jer pokazalo se koliko važni mogu biti oni koji ulaze s klupe - objašnjava Zekić.

Tako će priliku u Vukovaru otpočetka dobiti rekovalescenti Pušić i Vojnović, a stoperski tandem bit će Lukić-Leko. U biti, od standardnih prvotimaca zaigrat će samo Muzafer Ejupi, koji je nakon odličnog starta u bijelo-plavom dresu ušao u određeni golgeterski post pa Zekić očekuje kako bi Makedonac taj “maler” mogao razbiti u Vukovaru. Svoju rolu odigrat će i Matas, jedan od rijetkih koji je u ovom prvenstvu odigrao baš svih 630 minuta. S takvom minutažom može se pohvaliti još samo vratar Zvonimir Mikulić.

- Na lijevom boku priliku će dobiti Luka Marin, desno ćemo kombinirati s Matasom i Arsenićem, a ofenzivna trojka veznog reda bit će posve nova - otkriva Zekić.

Lulić, Grgić i Lopa dobit će svoju priliku, a trener “bijelo-plavih” imao je mogućnost Vukovarce gledati i na djelu jer su nedavno porazili drugu momčad Osijeka u prvenstvenom susretu Treće HNL Istok.

- Riječ je o ozbiljnoj momčadi koja ima nekoliko vrlo dobrih pojedinaca. Oni su baš pravi spoj iskustva i mladosti, fino složen sastav - komplimentira Zekić današnjem suparniku.

Osječani se ne smiju igrati s vatrom. Kup je natjecanje kroz koje se također može do Europe, a ugled koji su počeli vraćati odličnim rezultatima u prvenstvu treba očuvati i protiv trećeligaša. Nitko ne očekuje visoku pobjedu, nego prolaz bez stresa.

Najvjerojatniji sastav Osijeka: Malenica, Matas, Lukić, Leko, Marin, Pušić, Vojnović, Lopa, Lulić, Grgić, Ejupi.

Dalibor KELER

promjene

U VUKOVARU U KOMBINIRANOM SASTAVU

Parovi današnjih utakmica

U šesnaestini finala Kupa Hrvatske danas igraju: Vukovar 1991 - Osijek, Đakovo Croatia - Rijeka, Slavija (Pleternica) - Split, Varaždin - Slaven Belupo (Koprivnica), Jalžabet - Hajduk (Split), Solin - Zadar, Bjelovar - Zagreb, Neretvanac (Opuzen) - Istra 1961 (Pula), Novigrad - Zelina (Sveti Ivan Zelina), Rudeš (Zagreb) - GOŠK (Dubrovnik) i Libertas (Novska) - Vinogradar (Mladina). Svi susreti počinju u 15.30.D.L.

Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike