Učionica
LUCIJA LACKOVIĆ, PRVAŠICA OŠ IVANA FILIPOVIĆA

Polazak u školu veliki
korak za cijelu obitelj
Objavljeno 26. kolovoza, 2016.

Polazak djeteta u školu veliki je korak ne samo za prvašića, nego i za cijelu obitelj. Potvrđuje nam to obitelj Lacković, čija kćerka Lucija za desetak dana kreće u prvi razred OŠ Ivana Filipovića. Uz to, njihov sin Ivano kreće u novi vrtić, pa je riječ o doista velikoj promjeni koju s radošću iščekuju.

- I ja sam pohađao OŠ Ivana Filipovića, stoga sam sretan što će moja kćerka biti učenica upravo te škole - priča tata Krešimir, dok nam Lucija ponosno pokazuje svoju školsku torbu. Lijepo je uređena njezina soba u kojoj Lucija ima svoj radni stol. “Znam pisati slova”, kaže naša mala sugovornica, dok piše svoje ime čitkim velikim slovima. Kao i svi osnovci, od Grada Osijeka dobit će besplatne udžbenike, a radne bilježnice, školski pribor i sve ostalo za školu roditelji su joj već kupili. Lucija sa zanimanjem lista radne bilježnice i objašnjava mlađem bratu što se nalazi u njima.

- Jedna učiteljica rekla mi je da je najvažnije da Lucija zna vezati vezice na cipelama, a sve ostalo naučit će u školi - kaže tata Krešimir. I on, kao i svi roditelji, želio bi da njegovo dijete bude uspješno u školi, no za to, dodaje, nema čarobnog štapića ili tajnog recepta.

Obitelj Lacković preselila se s Uskih njiva u Hebrangovu ulicu, pa je za Luciju mnogo toga novog: novo naselje, novi prijatelji, no najveća promjena bit će joj polazak u školu. Nova nije prijateljica iz susjedstva Leona, koja također kreće u prvi razred.

- Nadam se da će Lucija brzo upoznati nove prijatelje u razredu. Išla je u vrtić, tamo je stekla mnogo prijatelja i mnogo toga naučila. No, sada je najvažnije da je naučimo najkraćem i najsigurnijem putu od kuće do škole. Uz to, važno je da već u prvom razredu stekne radne navike, a u tome ćemo joj mi pomoći - kaže tata Krešimir. Lucija je s tatom već obišla školu. “Sviđa mi se škola, zavirila sam već u prvi A razred. Učit ću i pisati redovito zadaće”, kaže Lucija, koja je, kao i sva djeca, uzbuđena pred polazak u školu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike