Sport
DINAMO U SALZBURGU

“Modri” uvjereni u još jednu jesen u Ligi prvaka
Objavljeno 24. kolovoza, 2016.

Hrvatski prvak Dinamo večeras (20.45) u Salzburgu će pokušati drugu godinu zaredom izboriti plasman u skupine Lige prvaka. “Modri” će u Mozartovu gradu imati težak zadatak jer prvi susret u Maksimiru nije se raspleo prema njihovim željama. Rezultat od 1:1 kojim je završio taj susret čista je “voda na mlin” Austrijancima. Ne zato što su domaćini, već zbog igre koju oni prakticiraju. U prvom susretu Red Bull je postavio čvrsti zid ispred svojih vrata za koji Dinamo nije imao pravih rješenja, a uz to Austrijanci su se pokazali iznimno neugodni iz protunapada. S obzirom na to da im je za prolaz dovoljno i 0:0, teško je očekivati otvorenije izdanje austrijskog prvaka, pa će stoga Soudani, Fernandes, Rog, Ćorić i društvo opet biti prisiljeni juriti na austrijsku utvrdu, a u isto vrijeme morat će se paziti protunapada. Ipak, unatoč toj relativno nepovoljnoj rezultatskoj situaciji, u redovima Dinama vlada veliki optimizam.

- Očekujem naš prolaz u Ligu prvaka. Vidjeli smo da smo ravnopravni u prvoj utakmici, mislim da smo bili bolji, i to idemo dokazati. Dat ćemo sve od sebe sutra protiv Salzburga – kaže Josip Pivarić, lijevi bek Dinama.

Dobra je vijest što će trener Zlatko Kranjčar za taj susret imati sve raspoložive snage. Svi su zdravi, suspendiranih nema, a Kranjčar dijeli optimitam svojih igrača:

- Rezultat je ohrabrujući i daje nam nadu da napravimo iskorak u uzvratu. Svi razmišljamo samo o Ligi prvaka, a o Europa ligi možemo razmišljati tek nakon što napravimo sve za Ligu prvaka. Ako ne uđemo, to može biti sportski neuspjeh ili nesreća, ali nikako tragedija. Ulazimo s velikom nadom i uvjerenjem da možemo ostvariti dobar rezultat i ući u grupu najjačeg klupskog natjecanja.

Što se taktike tiče, Dinamo će morati igrati brže, ali i odgovornije negoli u Zagrebu.

- Taktiku ćemo napraviti s organiziranim napadom i zatvaranjem igre u sistemu kad nemamo loptu u posjedu. Očekujem da će Salzburg krenuti oprezno, čak možda i defenzivno kao u Zagrebu, a mi ćemo imati prednost da kroz posjed lopte, dobar pas i protok dubinske lopte dođemo do situacije i prilike za Soudanija, Roga i Fernandesa - zaključuje Kranjčar.D.Keler

VEČERAŠNJI PAROVI

Osim susreta Red Bull Salzburg - Dinamo večeras se igraju još četiri utakmica play-off kvalifikacija za Ligu prvaka. Sastaju se: Manchester City (Engleska) - Steaua (Rumunjska) (prva utakmica - 5:0), Rostov (Rusija) - Ajax (Nizozemska) (1:1), Borussia Mönchenglabach (Njemačka) - Young Boys (Švicarska) (3:1), Apoel - Kopenhagen (Danska) (0:1). Sve utakmice počinju u 20.45 sati.

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

Najčitanije iz rubrike