Sport
U NICI SE ZAKLJUČUJE OSMINA FINALA

Hodgson u dvojbi s kim “probiti led”
Objavljeno 27. lipnja, 2016.

Posljednja je utakmica osmine finala ona između Engleske i Islanda. Bit će to njihov prvi službeni ogled, što i ne čudi previše, jer Islanđani su debitanti na velikim natjecanjima. No, mogao bit to biti zanimljiv i neizvjestan dvoboj.

U reprezentaciji s europskog sjevera ne igraju više ribari i stočari, nego igrači koji za kruh zarađuju upravo na Otoku. Najzvučnije ime je Gylfi Sigurdsson, koji nosi dres Stokea i koji vjeruje da zajedno sa suigračima može izboriti ostanak na prvenstvu.

- Stavili smo Island na nogometnu mapu Europe, a sada smo u prigodi izboriti plasman u četvrtfinale. Bio bi to fantastičan doseg, ali da bismo ga ostvarili, moramo dobiti jakog i renomiranog suparnika. Engleska sigurno još nije odigrala najbolju utakmicu na prvenstvu, ali nadam se da nismo ni mi - kaže Gylfi, koji potvrđuje da je sa svojim suigračima vježbao i izvođenje kaznenih udaraca, što također govori o visokom samopouzdanju Islanđana koji su u utakmici po skupinama ostvarili pobjedu i dva neodlučena rezultata.

Isti je bodovni učinak iza Engleza koji, zanimljivo, nikad u nokaut-završnici Eura nisu ostvarili pobjedu izvan svojih granica. Prva se željno iščekuje.

- Igramo protiv kompaktne momčadi, ali od nas se očekuje da dominiramo i stvaramo prigode koje ćemo, vjerujem, znati iskoristiti. Ovo je nokaut-faza, nema se pravo na pogrešku - kaže Wayne Rooney, koji je posljednju utakmicu u skupini počeo na klupi, ali večeras će biti u udarnoj postavi. Izbornik Roy Hodgson za nju ima još nekih dvojbi - treba li početi s Vardyjem ili Kaneom, ali s kim god istrčala, Engleska je favorit. N. Benčina

ENGLESKA-ISLAND

Početak: 21 sat

Hart-Halldorsson

Walker - B. Saevarsson

Cahill - R. Sigurdsson

Smalling - Arnason

Rose - Skulason

Alli - Gudmundsson

Dier - G. Sigurdsson

Rooney - A. Gunnarsson

Lallana - B. Bjarnason

Kane - Sightorsson

Sturridge - Bödvarsson

Stadion: Nice

Kapacite: 35.000

Sudac: Damir Skomina (Slovenija)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike