Sport
KNOCK OUT FAZA OTVARA SE U SAINT ETIENNEU

Tko će u Marseille?
Objavljeno 24. lipnja, 2016.

Nakon dva dana odmora, subota donosi prve utakmice osmine finala na Euru. Nokaut-faza otvara se u Saint Etienneu, gdje će snage odmjeriti reprezentacije koje su osvojile drugo mjesto u svojim skupinama, Švicarska i Poljska. Za obje je zemlje zajedničko i to što su prvi put prošle natjecanje po skupinama. Tamo su i jedni i drugi ostavili dobar dojam. Švicarci su tri utamice odradili bez poraza, uz dva remija, s domaćinom i Rumunjskom, najvažnijom se pokazala ona minimalna pobjeda na otvaranju protiv Albanije. Zanimljiv će biti to ogled i nama, jer u slučaju pobjede nad Portugalom naša bi se reprezentacija u četvrtfinalu sastala s pobjednikom iz susreta u Saint Etienneu.

- Prvi cilj je ostvaren, a nakon prvog kruga zadovoljni smo igrom i učinkom. Naravno, nemamo se namjeru zadovoljiti osminom finala, gdje nas čeka neugodan suparnik. Susreću se i dva različita stila, za razliku od nas, koji volimo imati kontrolu posjeda lopte, Poljacima je glavni adut kontra i brza transformacija. Predvodi ih sjajni strijelac Lewandowski, ali pokazalo se na turniru da on nije jedina opasnost. Vjerujem da ćemo sve uspješno neutralizirati i ostati u natjecanju - kaže Fabain Schär, član najboljeg obrambenog zida prvog dijela Prvenstva.

Poljaci su u svojoj, C skupini imali i bolji bodovni učinak od svog današnjeg protivnika. Izabranici Adama Nawalke izborili su dvije pobjede (Ukrajina, Sjeverna Irska), bez golova su igrali s Njemačkom, koja je imala identičan učinak.

- To je dovoljan razlog za optimizam i samopouzdanje koje nas krasi. Nemamo namjeru upisati prvi poraz na Prvenstvu. U završnici je ključna taktička priprema, a na travnjaku moramo biti potpuno fokusirani. U tom slučaju idemo dalje - smatra Michal Pazdan, poljska defenzivna uzdanica.

Ove dvije selekcije odradile su samo dva službena ogleda, i to krajem sedamdesetih (kvalifikacije za EP '80.), u kojima je Poljska slavila sa po 2:0. Tko dobije treću, ide u četvrfinale, nadajmo se na Hrvatsku!

Nino BENČINA

ŠVICARSKA-POLJSKA

Početak: 15 sati (subota)

Sommer-Fabianski

Lichtsteiner - Rangel

Schär - Glik

Djourou - Pazdan

Rodriguez - Jedrzejczyk

Behrami - Jodlowiec

Xhaka - Krychowiak

Shaqiri - Zielinski

Džemaili - Milik

Mehmedi - Blaszczykovski

Embolo - Lewandowski

Stadion: Geoffroy Guichard (St. Etienne)

Kapacitet: 41.500

Sudac: Mark Clattenburg (Engleska)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike