Sport
LJUTIT NA TRENERA MARSONIJE

Ivica Grnja: Željeli smo čestitati, a Horvat nas je istjerao iz svlačionice
Objavljeno 5. svibnja, 2016.

Nogometaši Belišća u subotu su pobijedili Marsoniju s 1:0, što je samo nova potvrda kako je Ivica Grnja otkako je preuzeo klupu Belišćana potpuno preporodio “crvene”.

U 12 kola, koliko sjedi na klupi “crvenih”, od mogućih 36 bodova osvojio je 31 bod, pa su Belišćani na visokom četvrtom mjestu s bodom manje od trenutno trećeg Bjelovara.

- Od kada sam došao u klub, protiv Marsonije je najbolje odigrana taktička utakmica. Istina, nije bila visokokvalitetna i s toliko puno stvorenih prilika kao u prijašnjim utakmicama, ali sam jako ponosan na izvedbu svoje momčadi. U pripremi utakmice znali smo sve o suparniku, tako da nam nije ozbiljno zaprijetio prema vratima. Ova pobjeda je i naš doprinos za Dan grada koji je proslavljen 1. svibnja - pričao trener Ivica Grnja.

No, morali smo se pozabaviti i ružnim događajima. Grnja je bio iznimno nezadovoljan ponašanjem gostujućeg trenera Alena Horvata.

- Bit ću toliko pristojan i reći da je mladić kojem mogu biti otac zalutao na nogometne terene - oštro je započeo Grnja.

- Od prve minute “ložio” je nekoliko svojih igrača da igraju nedopušteno. Uz to, stalno je stvarao pritisak na suce komentirajući svaku njihovu odluku, a meni se obraćao riječima “što ti hoćeš”. Želio sam samo da suci zaštite moje igrače od ozljeda, jer ni jednu utakmicu od kada sam došao nismo odigrali kompletni. Nakon utakmice na terenu pozdravio sam neke od njihovih igrača, a kako nas pristojnost, kućni odgoj i nogometna kultura uče, sportski direktor Vurdelja i ja otišli smo do gostujuće svlačionice da im poželimo sreću u nastavku prvenstva. To radimo na svakoj utakmici, bez obzira na to igramo li kod kuće ili u gostima. Bezobrazluk i nekultura kojom nas je dočekao Horvat i njegov igrač Jelčić nisu za novine. Doslovno su nas istjerali iz gostujuće svlačionice. Dobre odnose dva prijateljska kluba ne može poremetiti jedna osoba koja je samo prolaznik u Slavonskom Brodu. Belišće i Marsonia su nogometne institucije - razočaran postupkom Horvata bio je Grnja kazavši kako većina igrača Marsonije ne snosi krivnju.

- Cijeli svoj život sam u nogometu, od toga sam proveo 17 godina radeći u HNS-u sa svim reprezentativnim uzrastima. Velika većina igrača Marsonije, koja je igrala u subotu, bila je u mojim selekcijama. Sa svima sam se prije i nakon utakmice pozdravio i poželio sreću u daljnjem radu. Posebno su mi dragi i pristojni mladići Marko Čanić i Hrvoje Mišić.

Inače, trener Marsonije i s potpisnikom ovih redaka izmijenio je nekoliko neprimjerenih rečenica pa sam svoju novinarsku dužnost drugo poluvrijeme obavljao iz gledališta.

Ipak, događaji iz susreta s Marsonijom su zaboravljeni, u subotu se Belišćani sastaju s Đakovčanima.

- Naši susreti i dok sam igrao u Višnjevcu uvijek su bili neizvjesni i u sebi nosili kvalitetu i draž pa vjerujem da će tako biti i u subotu. U Đakovu je uvijek sve bilo fer i korektno, očekujem da će tako biti i ovaj put. U susret ćemo ući ozbiljno i odgovorno kao i svaku utakmicu dosad. Na nama je da što kvalitetnije odgovorimo na novi izazov - rekao je nogometaš Belišća Domagoj Grgić.

Zdenko KAPTALAN
Možda ste propustili...

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike