Sport
KOŠARKA VRIJEDNOSNICE OSIJEK IGRAJU U SINJU

Matej Karlović i Kujundžić izgubljeni do kraja sezone?
Objavljeno 27. travnja, 2016.

OSIJEK - Nakon najboljeg razdoblja u sezoni, u kojem su se nanizale četiri pobjede, stigao je prvi poraz košarkaša s Drave u Ligi za ostanak. No, gubitak bodova u Šibeniku nije najveći problem Vrijednosnica Osijek ovoga trenutka. Nažalost, to su ozljede dvaju igrača iz startne petorke, koji su izgubljeni do kraja sezone. Prvi strijelac momčadi Matej Karlović ima problema s ligamentima koljena koje je već “išlo pod nož”, dok Roberta Kujundžića uz koljeno muči i ruptura mišića. Da će biti teško bez njih potvrdila je i posljednja utakmica na Baldekinu, a sigurno ništa lakše neće biti ni u nastavku gostujuće serije, koja se danas (19 sati) nastavlja u Sinju. U posljednjoj utakmice 6. kola LZO čeka Alkar (jučer igrali Jolly JBŠ - Škrljevo i Zabok - Kaštela).

- Očito je da ne možemo bez problema, a ovi posljednji zaista su velik hendikep. Ozljeda dvojca iz startne postave stigla je u trenutku kada još nije osiguran glavni cilj, ostanak u prvoligaškoj konkurenciji. Najvjerojatnije ćemo preostalih pet utakmici biti lišeni njihovih usluga, ali bez obzira na tegobe, tražimo dvije pobjede koje nas sigurno ostavljaju tu gdje nam je i mjesto - kaže trener Vladimir Krstić. Njegova momčad će u tjedan dana odigrati tri utakmice na strani. Nakon Šibenika, večeras Sinja, momčad još sljedeći vikend ide u Škrljevo.

- Više ćemo biti u autobusu nego što ćemo biti u prigodi normalno trenirati. Nije lako iz busa na parket, a bez obzira na to što smo oslabljeni, pokušat ćemo u gostujućoj seriji nešto i osvojiti. Alkar je nova prigoda, iako je riječ o jednom od najtežih gostovanja u ligi - smatra trener “brokera”, koji su sigurno uzdrmani nakon pogoršanja zdravstvenog biltena. Vidjelo se to i na posljednjoj utakmici, protiv Jollya su tek u posljednjoj četvrtini došli do daha. No, treba pokušati zaboraviti na umor i ozljede te, ako se pruži prigoda, popraviti raspoloženje bodovnim ulovom u gostima. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike