Sport
KOŠARKAŠI VRIJEDNOSNICA OSIJEK DOMAĆINI ŠKRLJEVU

Bodovi nužni za iskorak na ljestvici
Objavljeno 5. veljače, 2016.

OSIJEK - Imaju košarkaši A-1 ligaša s Drave pozitivan omjer u drugom dijelu prvenstva. Dobile su Vrijednosnice Osijek dvije utakmice, jednu su izgubili, prije tjedan dana u Zagrebu. No, prije toga “brokeri” su na svom parketu uzeli mjeru Kaštelanima i Splićanima, a očekuje se da to ponove i u subotu navečer. U goste stiže Škrljevo koje tek od ove sezone nastupa u elitnom razredu.

- Debitanti su, ali imaju dobru momčad koja je dosad već ostvarila pet pobjeda, koliko ih i mi imamo na kontu. Znači da nas čeka zahtjevan ispit koji ćemo, vjerujem, uspješno položiti - kaže Matej Karlović, koji zna odakle njemu i suigračima prijeti najveća opasnost.

- Predvodi ih iskusni Davor Kus, tu je i Jasmin Perković, ali nije to jedini dvojac na koji treba obratiti pozornost, smatra Karlović, koji nije igrao dvoboj iz 5. kola, kada su Vrijednosnice Osijek izgubile kod Škrljeva 84:77. Osječane je tada uništio baš Kus, koji je postigao 31 poen.

- Nisam tada zbog ozljede mogao pomoći suigračima, a dobra vijest je da smo ovaj put kompletni, što je tijekom sezone rijetko bio slučaj. Naravno, želimo pobjedu, a potrudit ćemo se da bude i veća od sedam razlike, tko zna što na kraju može odlučivati o poretku - smatra Matej, koji se prije tjedan dana s momčadi nije proslavio u zagrebačkom Trnskom.

- Odigrali smo loše, ali uvjeren sam da nećemo i ne možemo ponoviti takvo izdanje. Znamo da moramo pobjeđivati prije svega na domaćem parketu, a s novim bodovima dolazi i napredak na ljestvici, treba držati korak u borbi za peto mjesto - smatra uzdanica “brokera”.

Osim osječkog dvoboja (subota, 19), u sklopu 16. kola A-1 hrvatske lige još igraju: Gorica - Ribola Kaštela, Kvarner 2010 (Rijeka) - Split, Alkar (Sinj) - Zagreb i Zabok - Jolly JB Šibenik. Slobodan je Šibenik. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike