Sport
BIJELO-PLAVI MINIMALNO POBIJEDILI BIH PREMIJERLIGAŠA IZ MOSTARA

Vojnović već u petoj minuti donio prednost, a tih 1:0 ostalo do kraja
Objavljeno 2. veljače, 2016.

Osijek je susret protiv Veleža, posljednjeplasirane momčadi BiH Premijerlige, u najvećem dijelu odigrao s pričuvnom momčadi. Tek u završnih 15-ak minuta na teren su ušle udarne snage čija je zadaća bila napraviti presing na suparnika.

No, bez obzira na postavu, bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je Osijek imao apsolutnu dominaciju, a njegova je pobjeda mogla biti i uvjerljivija no realizacija opet nije bila najbolja. Bijelo-plavi najbolje su odigrali prvih 20 minuta u kojima je i postignut jedini pogodak. On je zapravo bio poklon pomalo nespretnog stopera Veleža Jazvina, koji je bez pravog razloga napravio prekršaj nad Mandićem u šesnaestercu. Kazneni udarac izveo je Aljoša Vojnović, mirno i precizno je pogodio donji desni kut za vodstvo - 1:0. Samo nekoliko trenutaka kasnije Štrkalj je dobio novi poklon od Jazvina krenuo je sam prema vratima Veleža, imao "stotinu" rješenja za realizaciju, ali on je izabrao ono koje nije bilo dobro. Pokušao je lobom prebaciti vratara Bobića, ali je promašio vrata. U 12. minuti zabilježili smo fini pokušaj Anića s 20-ak metara iz voleja. Naciljao je mladi osječki veznjak donji desni kut, ali je Bobić bio siguran. Nakon toga se igra razvodnila, a Osječani su se trgnuli tek u nastavku kada je u 49. minuti opet Štrkalj bio u prilici, ali je vratar Veleža još jednom dobro intervenirao. Osijek je pokušavao, ali u njegovoj igri nije bilo prave ideje kako stvoriti nove prilike za pogodak, a kada je na teren ušla udarna postava konačno je razvijena jedna dobra akcija u kojoj je Grgić povratnom loptom uposlio Šoršu on je gađao u donji desni kut, vratar Veleža je kratko odbio loptu na noge Škorića, koji je zatresao mrežu, ali iz zaleđa. I to je uglavnom bilo sve. Skromna predstava osječkih nogometaša protiv još skromnijeg suparnika. D.Keler

Osijek                 1  (1)
Velež                   0

MEĐUGORJE – Igralište u SC Circle International. Gledatelja: 200. Sudac: Mateo Musa (Čitluk). Strijelac: 1:0 Vojnović (5-11m).

OSIJEK: Žitnjak, Filipović, Džolan, Radotić, Čuljak, Anić, Mioč, Vojnović, Špoljarić, Mandić, Štkralj. Još su igrali: Malenica, Salapić, Matas, Lukić, Lesjak, Špičić, Kurtović, Šorša, Škorić, Grgić, Roce Perošević.

VELEŽ: Bobić, Kozličić, Mahinić, Jazvin, Mešanović, Memić, Jakupović, Isić, Ćemanović, Zečević, Peco. Još su igrali: Voloder, Mulina, Jakirović, Zuhrić, Husić, Nazdrajić, Alikadić, Vidović.

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike