Sport
DVIJE GODINE SUSPENZIJE

Cro Copu zbog priznanja
upola manja kazna
Objavljeno 26. studenog, 2015.
Prije nego je agencija obznanila da je “pao” zbog korištenja nedopuštenih sredstava, Cro Cop je objavio kraj karijere

Američka antidopinška agencija objavila je kako je suspendirala Mirka Filipovića na dvije godine nakon što je hrvatski borac priznao uzimanje hormona rasta, na što je bio pozitivan na testiranju koje je obavljeno u Zagrebu 4. studenoga. Cro Cop se, naime, pripremao za borbu u Seoulu, no kako je imao tešku ozljedu ramena, priznao je uzimanje hormona rasta, što mu je trebalo ubrzati oporavak i zacjeljivanje rana. Neposredno prije negoli je Američka antidopinška agencija objavila kako je Filipović “pao” zbog korištenja nedopuštenih sredstava, 41-godišnji je borac rodom iz Vinkovaca objavio kraj karijere. Odmah nakon testiranja Filipović je izvijestio je UFC o korištenju hormona rasta, a pet dana poslije isto je javio i Američkoj antidopinškoj agenciji. Zbog tog poteza, kako je navela USADA (Američka antidopinška agencija), dobio je upola manju kaznu od maksimalne.

- Mirko Filipović sankcioniran je na dvije godine zbog kršenja antidopinških pravila. Filipović je priznao korištenje, namjeru za upotrebom i posjedovanje hormona rasta, nakon obavljenog testiranja 4. studenoga u Zagrebu. Na dan testiranja, prije objave bilo kakvih rezultata, Filipović je kontaktirao UFC i obavijestio organizaciju da je koristio hormon rasta - poručili su iz USADA.

Cro Cop je diskvalificiran iz svih natjecateljskih mečeva počevši od 30. listopada, a njegovo je ime izbrisano i sa svih rang-ljestvica.

- UFC priznaje dvogodišnje sankcije, koje su danas izdane od USADA-e. UFC također prepoznaje njegove uspjehe u MMA i želimo mu sve najbolje u budućnosti - objavili su iz UFC organizacije. (K.L.)

Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike