Sport
KATALONCI U EL CLASICU OSRAMOTILI REAL

Večer u kojoj se Madrid morao pokloniti Barceloni
Objavljeno 22. studenog, 2015.

Nakon terorističkih napada u Parizu subotnji El Clasico između Real Madrida i Barcelone bio je najčuvaniji sportski događaj u Španjolskoj u posljednjih 20-ak godina. Policajci, vojska, zaštitatri, dronovi, avioni, tajni i javni agenti - sve se okupilo oko madridskog stadiona Santiago Bernabeu. No, sva ta sila osiguranja nije mogla spasiti Real od potopa i poniženja koje im je nanijela Barcelona. U 231. El Clasicu, nogometnoj utakmici koja je uvijek više od nogometa i derbija, Katalonci su sa 4:0 svladali “kraljeve” u njihovu domu. Može se reći - sa samo 4:0, jer napadači Barcelone imali su još prilika i da su bili spretniji u realizaciji, za Madriđane bi večer bila još teža.

- Ovo je težak trenutak za nas. Nismo očekivali da bismo mogli igrati tako loše i izgubiti - bila je prva reakcija igrača Reala i hrvatskog reprezentativca Luke Modrića, koji se igrom uklopio u sivilo svoje momčadi. Igrao je vrlo loše, a novinari su ga opisali “žrtvom trenerove taktike i uragana Barcelone”.

Gosti, na čijoj je klupi ostao najbolji nogometaš svijeta Leo Messi, s gaženjem su počeli u 11. minuti, kada je Suarez matirao Navasa za 0:1. Raštimani Real nakon gola je nastavio lošu igru i prvi udarac prema golu uputio tek u 25. minuti, a potom je veliku priliku propustio Benzema, promašivši cijelu loptu s pet metara. Barcelona je stroj koji u pravilu kažnjava takve promašaje, a to je napravila i ovaj put. Benzemin promašaj kaznio je Neymar u 39. minuti, sve je počelo izgubljenom loptom Modrića na sredini terena. Majstor Iniesta proigrao je Neymara, koji je udvostručio prednost Katalonaca. Slabi Real na poluvrijeme je otišao s “minus 2” i mogao je biti sretan, da su Barcine zvijezde bile malo preciznije mogle su zabiti još koji gol. Na početku drugog poluvremena Real je zaigrao malo bolje, u prilikama su bili Marcelo, James i Bale, ali nisu uspjeli smanjiti. A onda je Barcelona potpuno riješila utakmicu. Iniesta je zabio za 0:3, a iako igra u redovima najvećeg rivala, madridska publika ga je ovacijama i pljeskom ispratila na klupu. Pola sata prije kraja utakmice Barca je vodila 3:0, a tek tada je u igru ušao Messi, koji je zamijenio vrlo dobrog Ivana Rakitića. Za potpuni potop Reala pobrinuo se Suarez, koji je u 75. minuti pogodio za 0:4. Barcelona je svojom igrom izludila i na rub očaja dovodila nogometaše Reala, koji su pretkraj utakmice potpuno izgubili živce, “tukli” su Neymara i suigrače te samo zaradili kartone.

 

 

- Bili smo loši, jako loši, a protiv Barcelone ne možeš tako igrati. Već sam rekao da moramo učiti na pogreškama. No opet nismo bili momčad. Moramo vidjeti zašto se to događa. Kada smo svi ujedinjeni, kao ekipa, onda smo dobri. Ovo nije bilo prvi put da nam se to događa, da ne igramo kao momčad - dodao je Modrić i tom izjavom još jednom potvrdio da u moćnom Realu očito nešto ne štima. Utakmica je završila zvižducima s tribina Cristianu Ronaldu i suigračima, traženjem otkaza Rafe Beniteza, koji možda već danas postane “bivši terenr Reala”. Veliki El Clasico je završen, Real je osramoćen i ponižen, a Barcelona slavi još jednu veliku pobjedu svojih nogometaša. (I. Li.)

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ronaldo: Ili trener, ili ja!

U Realu očito puno toga ne štima. Nakon debakla od Barcelone najveća zvijezda kluba Cristiano Ronaldo predsjedniku “kraljeva” Florentinu Perezu navodno je poručio: “Ili trener Benitez, ili ja”. “Ni jedan igrač, pa ni Ronaldo, ne može dati ultimatum klubu kao što je Real. To je nedopustivo”, komentirao je Ronaldov ispad nekadašnji trener Reala Fabio Capello. Mediji su se nakon noćne more protiv Barce okomili na lošu igru Garetha Balea i Cristiana Ronalda, a trenera Rafu Beniteza ionako već mnogi nazivaju bivšim.

Najčitanije iz rubrike