Sport
KOŠARKAŠKA AKADEMIJA OSIJEK NAJMLAĐI JE KLUB U GRADU

Za prvu momčad igra i četrnaestogodišnjak
Objavljeno 13. studenog, 2015.

OSIJEK - Bogatiji je grad na Dravi odnedavno za još jedan klub. Točnije, akademiju, jer puno ime novog člana košarkaške obitelji je Košarkaška akademija Osijek. Inicijatori imaju “akademskog” iskustva jer riječ je o dvojcu koji je pekao zanat u KA Hrvatski sokol. No, Ivica Jakić, sportski direktor, trenutno i čelni čovjek, te Goran Kramarić, koji uz trenersku obnaša i tajničku funkciju, odlučili su krenuti nekim drugim putem. Svaki početak je težak, ali u Akademiji su spremni uhvatiti se u koštac, sve sa željom stvaranja stabilnog kolektiva, što je za svaku pohvalu, jer u posljednje vrijeme svi smo svjedoci i gašenja klubova na istoku Lijepe Naše.

- Nismo imali istu percepciju djelovanja kao u Hrvatskom sokolu, stoga smo odlučili krenuti u ovu avanturu. No, s bivšim klubom smo se rastali prijateljski, a sportski odnos želimo njegovati i u budućnosti. Stoga naši mlađi kadeti igraju u tekućem prvenstvu za “sokolove”, igrači rođeni 2002. i mlađi izborili su i nastup na polufinalnom turniru državnog prvenstva, kaže Jakić, koji uz rukovodeće funkcije, ima i onu igračku.

- Prva momčad igra u B-1 ligi “Istok”, nakon tri uvodna kola smo vodeći na tablici, što ne treba čuditi. Naime, onaj iskusniji dio momčadi čine igrači koji su posljednje dvije sezone osvajali naslov u ovoj konkurenciji, a Tucakoviću, Grozdaniću, Blaževiću, Borasu i ostalima pridružili smo nekolicinu mladih. Jedan od njih je primjerice i Franco Filipović, koji ima samo 14 godina, a igra među seniorima, što će mu nesumnjivo pomoći u daljnjem razvoju, kao i ostalim klincima, smatra Jakić.

Trenutno, u KA Osijek je 50-ak članova. Uz momčad koja je u B-1 ligi, u natjecanju su i kadeti, od sljedeće sezone će i darovita generacija 2002. godišta biti pod istim krovom.

- Broj članova za klub koji djeluje manje od pola godine je zadovoljavajući, a naravno da želimo proširiti bazu. Za to će nam trebati i osnaženje stručnog dijela. Trenutno nam na prijateljskoj bazi kao vanjski suradnik pomaže Dejan Koronsovac, kojeg bismo voljeli uključiti kao punopravnog člana u ovu priču, koja će se vjerujem nastaviti i zdravo razvijati - kaže Goran Kramarić.

U klubu je želja imati sve aktivne kategorije, od najmlađe pa do veteranske. KA Osijek u tu svrhu ima u planu i organizaciju turnira te kampova, kako bi privukli što više članova pod svoje okrilje. Naravno, za daljnji progres su potrebne i financije, koje se trenutno dobavljaju na donatorskoj i prijateljskoj bazi. U klubu stoga i nikamo ne žure, zadovoljni su kako su udareni temelji...N. Benčina

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike