Sport
SPLIT ODNIO BODOVE IZ GRADSKOG VRTA

Osijek jednostavno nema dovoljnu kvalitetu za ozbiljne stvari u prvoligaškom okruženju
Objavljeno 3. listopada, 2015.

Osijek nije uspio sačuvati tradiciju nepobjedivosti u susretima protiv Splita na svom stadionu. Do ovog susreta Split nikada nije slavio u Gradskom vrtu, ali se sad i to promijenilo. Osječani jednostavno nisu dovoljno opasni za suparnička vrata i to je jedini razlog novog domaćeg poraza koji će Osječane ostaviti pri dnu prvoligaške tablice. Split je od početka susreta pokazao kako je u Gradski vrt došao po cijeli plijen, a Osijek u ovom trenutku jednostavno nema kvalitete za suprotstaviti se takvim momčadima. Parirali su bijelo-plavi dugo, ali nisu izdržali. Splitova pobjeda je posve zaslužena, a osječkog prvoligaša čekaju vrlo teški i neizvjesni dani jer njegova momčad jednostavno nema dovoljnu kvalitetu za ozbiljne stvari u prvoligaškom okruženju.
Prvih 20 minuta susreta bilo je obećavajuće. Prijetila su oba suparnika, ali mreže su ipak ostale netaknute. Gosti iz Splita pokušavali su dalekometnom paljbom, pa je tako prvo u šestoj minuti budnost vratara Osijeka Mikulića testirao Blagojević udarcem s 25 metara, ali je taj projektil fijuknuo pored desne vratnice, a dvije minute kasnije pokušao je i Pervan, ali taj udarac bio je lak plijen za Mikulića. S druge strane Osijek u desetoj minuti imao najbolju situaciju za postizanje pogotka u cijelom prvom dijelu. Ugarković je dobro ubacio iz slobodnog udarca s lijeva, a u „petercu“ se stvorila velika gužva u kojoj se činilo kako su igrači Osijeka bliži lopti, ali ni Roce, ni Perošević nisu uspjeli ugurati u mrežu. Osijek je uglavnom pokušavao preskakanjem igre jer nije tajna kako bijelo-plavi imaju problema s organizacijom igre. Iz jedne takve akcije u 22. minuti ukazala se prilika za Mandića. Lesjak je uputio dugu loptu koju je Roce fino spustio glavom za Mandića, a on sa 15-tak metara iskosa s lijeve strane pokušao volejem ali je taj udarac završio visoko preko vrata. I nakon toga se utakmica nekako ugasila. Sve do završnice prvog dijela igralo se uglavnom između dva kaznena prostora sa, tek, ponekim sporadičnim pokušajem prema vratima. I onda je Split na odmor mogao otići s prednošću jer je veliku priliku u 42. minuti zapucao Vidović. Udarac iz kuta izveo je Pervan, na prvoj vratnici je Bagarić glavom prenio loptu u srce „peterca“ gdje je sam ostao Vidović, ali je glavom sa 3-4 metra promašio cijela vrata! U nadoknadi gosti su imali još jednu priliku, ali je Pervanov udarac petom s prve vratnice uspio obraniti Mikulić. Bilo je to, što se Osijeka tiče, još jedno vrlo siromašno poluvrijeme u kojem gotovo da i nije uspio napraviti ozbiljniju prijetnju za gostujućeg vratara Zagorca.
U nastavku prvu priliku za pogodak i to veliku imali su Osječani preko Peroševića. On se u 55. minuti odlično oslobodio svog čuvara i polovice igrališta krenuo ravno na Zagorca, a kad je došao na desetak metara od vrata ciljao je desni kut je, ali je vratar Splita odličnom reakcijom spriječio pogodak. Utakmica je u tim trenucima bila posve otvorena i činilo se kako pogodak visi u zraku. U 58. minuti Split je imao novu priliku nakon prekida. Opet je Pervan fino ubacio iz kuta, a na prvoj vratnici Simonovski je skočio, pucao glavom, ali nije bio precizan. Isti je igrač u 69. minuti bio u još boljoj poziciji kada je primio loptu u kaznenom prostoru, ali je previše oklijevao, pa je njegov udarac u posljednjem trenutku stigao blokirati Škorić. Ipak, u 78. minuti spasa za Osijek više nije bilo. S lijeve strane ubacio je Rugašević, a Vidović je grudima lijepo supustio loptu za Bagarića koji je sa 17 metara potegnuo volej i pogodio lijevi donji kut – 0:1. Tri minute kasnije i Pervan je pokušao iz voleja, ali taj je udarac otišao preko vrata. D.Keler

OSIJEK – SPLIT 0:1 (0:0)

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 584. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) – 5,5. Strijelci: 0:1 Bagarić (78). Žuti kartoni: Kurtović, Škorić, Perošević, Matas (Osijek), Oremuš, Blagojević, Rugašević, Bagarić (Split), Crvenih kartona nije bilo.
IGRAČ UTAKMICE: DRAŽEN BAGARIĆ (SPLIT)
OSIJEK
Mikulić 6, Šorša 5,5, Lesjak 6,5, Škorić 7, Špičić 5, Kurtović 5,5, Grgić 5, Ugarković 5,5(od 78. Arsenić -), Roce 5,5(od 46. Matas 5,5), Mandić 5,5 (od 46. Špoljarić 5),  Perošević 6.
SPLIT
Zagorac 6,5, Oremuš 6, Majstorović 6,5, Rrahmani 6,5, Rugašević 6, Blagojević 6,5, Franjić 5,5 (od 45. Simonovski 5,5), Vidović 6,5, Pervan 7(od 90. Obšivač -), Pešić 6, Bagarić 7(od 90. Đorđević -).
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike