Sport
SKUPŠTINA RK NEXE

Najveći rezultati u 65 klupskih godina
Objavljeno 30. rujna, 2015.

NAŠICE – U gradskoj vijećnici Našica održana je redovita skupština Rukometnog kluba NEXE, kojoj su, uz članove skupštine, igrače i trenere, nazočili gosti i navijači kluba. Skupština je donijela novi Statut koji je usklađen s odrednicama Zakona o udrugama i Zakona o športu te Pravilnik o radu. Za likvidatora kluba imenovan je predsjednik Josip Ergović. Izvješće o radu kluba za 2014. godinu podnio je sam predsjednik Ergović, koji je istaknuo kako je protekla sezona najuspješnija u 65 godina povijesti kluba. Osim uspjeha seniorske momčadi govorio je o drugoj ekipi koja se natječe u Drugoj HRL “Sjever” te mlađim selekcijama, koje nastupaju u najelitnijim ligama Hrvatske. Osim tog velikog uspjeha Ergović je izrazio zadovoljstvo što su stekli uvjete da se SEHA liga i europske utakmice igraju ponovno u našičkoj dvorani kralja Tomislava.

Što se tiče financijskog dijela, NEXE je u 2014. godini ostvario 4.025.737 kuna prihoda i 3.641.723 kuna izdataka. Razlika od 384.014 kuna prenesena je u tekuću godinu. Plan i Program rada za tekuću 2015. godinu zasnovani su na srednjoročnom programu, a glavna odrednica im je razvoj i afirmacija rukometa u Našicama, regiji i cijeloj Hrvatskoj.

Prisutne na skupštini pozdravio je predsjednik Športske zajednice Josip Pavlus koji je klubu čestitao na ostvarenim vrhunskim rezultatima. Drago mu je što je od predsjednika dobio informaciju o gospodarskom oporavku generalnog sponzora NEXE grupe, koja je iskazala spremnost pomoći i ostalom sportu. Vjeruje da se sredstva za sport neće smanjivati. Skupštini se obratio i kapetan ekipe Marko Mrđenović, zahvalio je na lijepim riječima te iskazao nadu da će biti na istoj, ako ne i boljoj razini negoli prethodne sezone. S. Sobodić

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike