Sport
“KOCKASTI” OPET NA OKUPU

KOVAČ: Kazne bi mogle probuditi inat, a onda smo najneugodniji
Objavljeno 31. kolovoza, 2015.
Najveći problem našoj reprezentaciji bit će malo vremena za vježbanje

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dva su rujanska gostovanja u kvalifikacijama za Euro 2016. Prvo ćemo na noge Azerbajdžanu (3. rujna), a tri dana kasnije gosti smo Norveške.

Izbornik Niko Kovač uoči tih susreta ima razloga biti miran i zadovoljan jer zdravstveni bilten posve je čist. Nema ozlijeđenih, a susret protiv Azera propustit će jedino kapetan Darijo Srna, koji će odrađivati suspenziju zbog isključenja protiv Italije (dva žuta kartona). Azerbajdžan je prošle jeseni teško stradao u Gradskom vrtu (6:0), ali se otad dosta toga promijenilo kod njih i ovaj će put biti ozbiljan suparnik.

- Robert Prosinečki posložio je Azerbajdžan na impresivan način, posve su drugačiji u odnosu na utakmicu iz Osijeka. Unaprijedio im je igru, sada su agresivni, čvrsti i kompaktni. Očekuju nas i teški vremenski uvjeti - visoka temperatura uz veliku vlagu. Nadamo se pobjedi, ali nećemo se prošetati do nje - rekao je u uvodu izbornik Kovač.

Najveći problem bit će malo vremena za vježbanje. U Zagrebu će biti odrađena samo dva regeneracijska treninga, isto kao i između dvoboja u Azerbajdžanu i Norveškoj.

- Ne možemo mnogo toga odraditi, ali nadam se da ćemo pokazati ono što smo već pokazivali i ostvariti ono što želimo. Nećemo se mnogo žaliti, tako je svim izbornicima. Sto posto smo usredotočeni na Azerbajdžan, Norveška je još daleko - smatra izbornik.

Križ koji reprezentativci nose sa sobom jest okruženje oko nacionalne selekcije, a koje je daleko od idelanog. Hrvatskoj je oduzet bod zbog svastike, a HNS je odlučio ne voditi navijače na gostovanja.

- Tužni smo, razočarani, a čuo sam se s igračima i oni su manje-više u šoku, jer taj bod nismo niti ukrali niti kupili. Žalili smo se i nadam se da ćemo ga dobiti natrag. No, dečki su i do sada davali sve, a sada bi mogli još i više. Možemo biti jako neugodna momčad kada nam se još probudi i inat, a silno želimo na Europsko prvenstvo. Nama su navijači uvijek bili podrška i žao mi je zbog odluke o neodlasku navijača. To je žalosno, ali ni HNS ni reprezentacija tu više ne mogu ništa i generacije će imati iste probleme ako država ne pomogne u zaustavljanju huliganizma. Teško je ne razmišljati o tome - smatra Kovač.

Dio je hrvatskih igrača ovoga ljeta mijenjao klubove, uključujući i odlazak Matea Kovačića u Real Madrid te najsvježiji Ivana Perišića u Inter.

- To je dokaz da naši igrači imaju visok rejting te da imamo veliki fond mladih, potencijalno velikih igrača. Srce nam skače do neba kada vidimo u kakvim klubovima igraju. Sada se moraju dokazivati iz tjedna u tjedan, na svakom treningu i veća im je odgovornost da neprestano budu na svjetskoj razini, to je veliko opterećenje. Mogu reći da imam slatke brige oko sastava - zaključio je naš izbornik.D.Keler

Niko Kovač

hrvatski izbornik

Prosinečki je posložio Azerbajdžan na impresivan način. Unaprijedio im je igru, sada su agresivni, čvrsti i kompaktni

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike