Sport
2. HNL

Cibalia teškom mukom do
pobjede nad Dugopoljem
Objavljeno 30. kolovoza, 2015.
Do isključenja Špire Peričića gosti su i pored podređene situacije držali konce u svojim rukama

2. HNL

HNK CIBALIA - Vinkovci

Prvenstvena utakmica – 3. kolo

CIBALIA                   2          (0)

DUGOPOLJE           1          (1)

 

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Vrijeme sparno. Teren vrlo dobar. Gledatelja: 500. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Prijić (32-11m), 1:1 Vitaić (56-11m), 2:1 Vidović (78-11m). Žuti kartoni: Filipović, Mijoković. (Cibalia), Bagarić, Prijić, Žižić, Balić, Režić (Dugopolje).

Crveni karton: Špiro Peričić (53) Drugi žuti karton

IGRAČ UTAKMICE: TOMISLAV TURČIN (CIBALIA)

 

CIBALIA: Matković, Žderić, Zgrablić, Filipović, Crnčević, Vitaić (od 76. Vidović), Mijoković, Plum (od 68. Mišić), Turčin (od 84. Jančić), Baša, Ugrina.

TRENER: Damir Milinović

DUGOPOLJE: Baćak, Bagarić, Peričić, Režić, Nemanić (od 54. Balić), Kovač (od 59. Batinić), Prijić, Žižić, Babić (od 69. Gale), Jurić, Krstulović.

TRENER: Krešimir Sunara.

 

Znali su nogometaši Cibalije što ih čeka protiv vodeće momčadi lige, a nešto se slično i obistinilo. Teškom mukom došli su do pobjede i pored toga što su od 53. minute igrali s igračem više. Do isključenja Špire Peričića gosti su i pored podređene situacije držali konce u svojim rukama. Došli su gosti u vodstvo u prvom poluvremenu nakon nepotrebne reakcija Jakova Filipovića koji je srušio Juraja Nemanića, a sudac bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Točan izvođač bio je nekadašnji igrač Cibalije Igor Prijić. Mučili su se Vinkovčani kako bi došli bar do izjednačenja, a veliku uslugu im je napravio Peričić koji je u 12 minuta napravio dva prekršaja koje je sudac Lovrić okarakterizirao kao prekršaje za žuti karton, pa je stoper gostiju morao na hlađenje u svlačionicu. Samo ti minuta kasnije rezultat je izjednačio Frane Vitaić s bijele točke. Loptu koju je s lijeve strane pokušao ubaciti Tomislav Turčin u šesnaesterac rukom je zakačio rukom jedan obrambeni igrač. Treći pogodak je ponovo pao nakon dosuđenog kaznenog udarca, prije toga slobodan udarac je izve s nekih 20-tak metara Matija Mišić, a loptu na putu prema golu rukom je zaustavio Josip Balić, pa je sudac Lovrić ponovo pokazao na bijelu točku. Kako je kapetan Vitaić napustio igru u 76. minuti, zamijenio ga je Vidović, loptu na bijelu točku namjestio je upravo vidović i precizno izveo kazneni udarac za konačnih 2:1 i nova tri boda Cibalije.Antun Grgić

Možda ste propustili...

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike