Sport
VINKOVČANI NA ISPITU

Dugopolje je za Cibaliju trenutak istine
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.

VINKOVCI - U srijedu su nogometaši Cibalije odigrali prijateljsku utakmicu protiv županijskog prvoligaša Dilja. Točnije, trener Damir Milinović dao je priliku igračima koji su manje igrali u prethodna dva prvenstvena kola, a momčad je bila pojačana s nekoliko igrača iz prvog sastava. Uspjeli su “nebeskoplavi” svladati sastav Dilja sa 4:3, u kojem je nastupio nekadašnji kapetan Cibalije Luka Muženjak, koji je u toj utakmici postigao jedan pogodak. Preostala dva za Dilj postigao je Vedran Rožić, a strijelci za Cibaliju bili su Mario Jazvić, Josip Tomašević, Luka Mijoković i Marko Martinković.

U subotu nogometaše Cibalije čeka teška utakmica s iznimno neugodnim protivnikom. Naime, u Vinkovce u sklopu trećeg prvenstvenog kola stiže prvoplasirana momčad Dugopolja, koja je do sada osvojila maksimalnih šest bodova uz gol-razliku od 7:1 (Zadar 5:0 i Segesta 2:1). Taj će susret za Vinkovčane značiti trenutak istine. Pokazat će ta utakmica je li Cibalijina momčad sastavljena od kvalitetnih pojedinaca i postoji li uopće opravdanost najave juriša na prvo mjesto uoči početka sezone.

Odradili su nogometaši Damira Milinovića odlično pripreme, što i rezultati potvrđuju, ali nisu krenuli u prvenstvo u tom smislu. Poraz od Šibenika još peče, tek ga je malo ohladila pobjeda u Zadru. Pobjeda protiv Dugopolja definitivno bi izbrisala negativan dojam iz prvog kola, a svima oko kluba ili u njemu dala nadu kako juriš na prvo mjesto ima podlogu. Težinu ove utakmice podiže i sljedeći prvenstveni susret, koji se također igra u Vinkovcima, protiv druge momčadi Dinama, jer bi u slučaju obiju pobjeda atmosfera u klubu proključala, a samopouzdanje bi doseglo velike visine i dalo naslutiti kako bi okončanje sezone moglo proći željenim uspjehom. Premda su prošle sezone nogometaši Cibalije imali bolji skor s Dugopoljem (dvije pobjede i jedan neodlučen ishod) informacije koje stižu o igri Dugopolja i kvaliteti momčadi ipak ne bi trebale nikoga ostaviti ravnodušnim niti bi itko smio podcijeniti tu momčad. Dobro popunjene tribine vinkovačkog stadiona bile bi dodatni poticaj Milinovićevim igračima, koji jedini mogu priskrbiti veliku radost sebi, svima u klubu, kao i onima na tribinama. Stoga bi pobjeda u subotu mogla nagovijestiti velike stvari Cibaliji ove sezone. Svaki drugi rezultat ponovno bi bacio Vinkovčane u prosječnost. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike