Svijet
PET FAZA POKUŠAJA ŠIRENJA MUSLIMANSKOG UTJECAJA

Islamisti kreću u veliki rat, ovo je njihov “Mein Kampf”
Objavljeno 20. kolovoza, 2015.

Bitka za kraj svijeta opisana je u šest faza od kojih su tri već prošle. U četvrtoj, koja je trebala trajati od 2010. do 2013. predviđeni su napadi na SAD i zapadne interese, da se uništi njihova ekonomija i dolar zamijeni srebrom i zlatom. U petoj fazi je proglašenje kalifata od 2013. do 2016. godine.

Američki medijski institut (AMI) pronašao je u zabačenom dijelu Pakistana dokument na urdu jeziku, koji zapravo pripada Islamskoj državi, u kojemu se najavljuje otvoreni rat s nevjernicima od 2017. godine. Obavještajci ga uspoređuju s Hitlerovim "Mein Kampfom" jer krivi Izrael za globalni terorizam. Kako navodi izraelski novinski internet-portal Arutz Sheva, u tom dokumentu se predsjednik SAD-a Barack Obama naziva "mazgom Židova", promovira se bitka "za kraj svijeta" kao konačno rješenje i navodi da bi lider Islamske države trebao biti priznat kao jedini vođa milijardu muslimana na svijetu u vjerskom imperiju kalifatu. “Dok svijet gleda videosnimke obezglavljivanja i razapinjanja u Iraku i Siriji, Islamska država kreće na sjevernu Afriku i na Bliski istok i sada vidimo da ima strategiju u južnoj Aziji”, rekao je obavještajac koji je pregledao dokument. Umirovljeni direktor obrambene obavještajne agencije, general Michael Flynn, i drugi američki obavještajni časnici potvrdili su autentičnost dokumenta. Flynn je rekao da je taj dokument nazvan "Kratka povijest kalifata Islamske države, Kalifat prema Proroku", na kojemu nema datuma, plan kampanje koji "izlaže njihovu namjeru, njihove ciljeve, crvenu zastavu na koju moramo obratiti pažnju." Dokument se tumači kao pokušaj ujedinjenja desetak frakcija pakistanskih i afganistanistanskih talibana u jedinstvenu vojsku terora. Ton koji se koristi je izravan: "Prihvati činjenicu da će ovaj kalifat preživjeti i razvijati se dok ne preuzme cijeli svijet i ne obezglavi posljednju osobu koja se pobuni protiv Alaha. To je gorka istina, progutaj je." Dokument zagovara stvaranje nove terorističke armije u Afganistanu i Pakistanu, da se izazove rat u Indiji i provocira sukob nalik na armagedon sa SAD-om. U petoj fazi je proglašenje kalifata od 2013. do 2016. godine, a u šestoj otvoreni rat od 2017. do 2020., sukob s nevjernicima.

Eduard SOUDIL
Nove prijetnje islamista Bosni i Hercegovini

Teroristi Islamske države ponovno su zaprijetili Bosni i Hercegovini. Učinili su to s portala Sablja istine koji je ubrzo nakon toga blokiran. Taj je portal počeo objavljivati poruke IS-a nakon što je srušen protal Vijesti Ummeta, koji je objavio fotografiju navodnog smaknuća Tomislava Salopeka te napisao kako tako "završava svatko tko se poigrava Islamskom državom." "Uskoro će biti mnogo toga za objavljivanje kad uspavane ćelije i borci Islamske države počnu raditi u BiH i šire na Balkanu. Niste ni svjesni što vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, In šaa Allah. Hvala Allahu koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide”, prenosi portal dnevni-list.ba. Ova teroristička organizacija također je prije nekoliko dana zaprijetila uredniku portala Saff Ezheru Beganoviću odrubljivanjem glave. U svibnju ove godine i u Radioteleviziju BiH stigla je poruka s prijetećim sadržajem.

Abraham Cooper

rabin iz Centra Simon Wiesenthal

Prijetnje se mogu se usporediti s rastom nacizma prije Drugog svjetskog rata

Možda ste propustili...

HODOČASNICI I RAT NA BLISKOM ISTOKU

Umjesto u Svetu Zemlju dolazit će u Međugorje

PRIZNAO ODGOVORNOST ZA PROPUSTE KOJI SU OMOGUĆILI HAMASU DA NAPADNE IZRAEL

Ostavka šefa obavještajaca

KOSOVSKI DUŽNOSNIK OPTUŽUJE VLASTI U BEOGRADU

Srbija blokirala autobuse s Kosova na granici s Hrvatskom

Najčitanije iz rubrike