Sport
U CIBALIJI KOMPLETIRALI IGRAČKI KADAR

Za napad konkurira čak sedam igrača
Objavljeno 1. kolovoza, 2015.

VINKOVCI - Na početku priprema situacija s igračkim kadrom nije bila ružičasta. Posebice je problem bila vratarska pozicija. Na Kupres je otputovao samo mladi Šubarić, a potom su mu se pridružila tri vratra. Na dispoziciji Milinoviću ostali su Mladen Matković, Josip Pehar i Zvonimir Šubra. Po prikazanim obranama tijekom priprema raspolažu sasvim dovoljnim kvalitetama za drugoligašku scenu. U zadnjem redu obrane Milinović trenutno raspolaže s devet igrača na četiri pozicije. U konkurenciji na stoperskim pozicijama bit će Ivan Zgrablić, Jakov Filipović, Josip Tomašević i Mario Tadić, a uskočiti mogu i Belmin Sikira te Filip Uremović. Prvi konkurira na lijevom, a drugi na desnom bočnom. Na tim pozicijama još su u konkurenciji Mario Jazvić, Matija Petrović i Filip Žderić.

- U prošloj smo sezoni imali jako puno problema s obranom. Krpali su te pozicije igrači koji inače nisu prirodno na njima ili smo imali prilično neiskusne igrače. Pokušali smo stoga sastaviti dovoljno kvalitetnu obranu, koja će donijeti sigurnost u igri. Dobro je poznato - ako je obrana sigurna, igra će se odvijati puno lakše nego da se stalno stvaraju problemi u zadnjem redu obrane. Nadam se da će svi igrači opravdati dano povjerenje - komentirao je obrambeni red pomoćni trener Mladen Bartolović.

U veznom redu promjene su sigurno doživljene nabolje. Stigao je Frane Vitaić, Matija Mišić i dalje će biti u Vinkovcima, a uz njih tu su Semir Aganspahić, Hrvoje Plume te mladi Luka Mauer i Luka Mijoković.

- Vezni red je najkreativniji dio momčadi i ako on bude pravi, i cijela momčad bit će na visini zadatka. Uvjeren sam kako će se do starta prvenstva iskristalizirati najbolja momčad i da će svi oni itekako biti spremni za ulogu nositelja igre Cibalije.

U napadu će stručni stožer imati sedamu igrača na raspolaganju. Za te pozicije u konkurenciji su igrači Daniel Weber, Marko Kraljević, Tomislav Turčin, Stipe Jančić, Edi Baša, Damir Vidović i novopridošli Sandro Ugrina.

- S dolaskom Ugrine kompletirali bismo i vrh napada, pa ćemo tako uz mlade i potentne napadače imati i iskusnije, ali ništa manje ubojite napadače. Ugrina slovi za igrača realizatora, što nam je u prošlom prvenstvu najviše nedostajalo. Tim smo dolaskom kompletirali momčad za sljedeću sezonu i sada možemo u miru uigravati sastav - rekao je za kraj Bartolović. A. Grgić

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike