Sport
HRVATSKA NA SP-U UVJERLJIVO SVLADALA KINU

“Barakude” samo odradile lakši trening
Objavljeno 31. srpnja, 2015.

U posljednjem susretu A skupine Svjetskog prvenstva u ruskom Kazanu hrvatski vaterpolisti razbili su Kinu s uvjerljivih 17:1. Hrvatska je još prije pobjedama nad Kanadom i Brazilom osigurala izravan plasman u četvrtfinale svjetske smotre, a trijumfom protiv Kineza izabranici Ivice Tucaka samo su potvrdili prvo mjesto u skupini.

Prema očekivanju, bila je to utakmica u kojoj su hrvatske “barakude” potpuno dominirale i ostvarile laku pobjedu protiv nemoćnih Kineza. Nakon hrvatskih 3:0 na početku utakmice Kinezi su preko Zhanga zabili pogodak, što im je bio i jedini do kraja susreta. Hrvatskoj je susret s Kinom poslužio samo kao lakši trening i zagrijavanje za četvrtfinale, u kojem će igrati s boljim iz ogleda Crne Gore i Kazahstana.

- Zadovoljni smo prvim mjestom u skupini i izravnim plasmanom u četvrtfinale, ali u našoj igri ima dosta toga za popraviti. Sad imamo nekoliko slobodnih dana kako bismo se što bolje pripremili za četvrtfinale i nadam se da ćemo u drugom dijelu prvenstva biti još bolji - kazao je nakon susreta hrvatski reprezentativac Maro Joković, koji je Kinezima zabio tri pogotka. (I. Li.)

Hrvatska                       17
Kina                                1

HRVATSKA: Pavić, Burić 2, Petković 2, Lončar 2, Joković 3, Bukić, Muslim 3, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović 3, Bijač

KINA: Wu, Tan, Hu, Dong, Lu, Li Li, Z. Chen, Lun Li, Xie, J. Chen, Zhang 1, N. Liang, Z.Liang

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 4:1, 5:0, 7:0, 1:0

Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike