Sport
“MEMORIJAL ANTUN BATINIĆ”

Pobjede Vukovara 1991 i Višnjevca
Objavljeno 29. srpnja, 2015.

OSIJEK - Jučer je na osječkom igralištu “Kraj Drave” počeo 23. Memorijalni nogometni turnir “Antun Batinić”, kojeg Elektra organizira u spomen na toga tragično preminulog istaknutog člana kluba i časnika Hrvatske vojske.

U prvoj utakmici na otvaranju turnira sastali su se četvrtoligaške momčadi osječkog Metalca i trećeligaš iz Vukovara. Iako minimalna, pobjeda je zasluženo pripala bolje rangiranoj vukovarskoj momčadi koja je mogla, pa i trebala, Osječane uvjerljivije poraziti. Posebice su Vukovarci bili goropadni na početku utakmice kada su stvarali, ali i propuštali šanse. U 7. je tako minuti D.Suton pucao pokraj vrata, u 11. je Marinčić zatresao vratnicu. Minutu kasnije Plum se spetljao u izglednoj poziciji. Plum se ipak iskupio u 27. minuti kada je slijeva prizemnim udarcem pogodio bliži kut i doveo momčad Ivice Radoša u vodstvo. Isti je igrač bio precizan i u 12. minuti nastavka (igralo se dva puta po 35 minuta), kada je na asistenciju Maleckog zaobišao Tončeka i plasirao loptu u nebranjenu mrežu - 0:2. Minutu uoči kraja Metalci su došli do pogotka kada je zdesna centrirao Tušek, a Starčević glavom pospremio loptu u mrežu - 1:2. Za više od toga za Metalce nije bilo vremena.

Nakon njih sastao se također osječki četvrtoligaš Grafičar Vodovod i najbliži susjed Višnjevac član trećeligaškog državnog razreda. Opet je trećeligaš uvodno bio dojmljiv i u ranoj fazi igre odlučio pobjednika. U 7. minuti Mioč je bio koncentriran pred retfalačkim vratima, kao i tri minute kasnije kada je udarac Markovića iz desnog kuta dočekao na suprotnoj vratnici i spremio u mrežu - 0:2. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat toga susreta, iako je bilo još prigoda za izmjenu rezultata. U 17. je tako minuti novi Višnjevčanin Barišić iz blizine prebacio okvir vrata, a u 52. minuti udarac igrača Grafičara Tolića, zaustavila je desna vratnica. Tako će se u petak u prvom polufinalnom susretu sastati trećeligaši iz Vukovara i Višnjevca. D.Lekšan

Metalac 1 (0)
Vukovar 1991 2 (1)

OSIJEK - Igralište “Kraj Drave”. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 100. Sudac: Dario Bel (Osijek). Strijelci: 0:1 Plum (27), 0:2 Plum (47), 1:2 Starčević (69).

METALAC: Tonček, Sklepić (od 36. Kajfeš), D.Markuš (od 36. Knežević), L.Raguž, Max, Tušek, Bagić, Čavar, Prašnjak (od 36. Starčević), Varga, Považan.

VUKOVAR 1991: Burcsa, Vuković, Brajković (od 50. M.Suton), Majtanić, Šavanjika (od 50. Lovrić), Ružek, D.Suton (od 36. Mišić), Marinčić, Šest, Plum (od 54. Matijević), Malecki.

Grafičar V. 0
Višnjevac 2 (2)

OSIJEK - Igralište “Kraj Drave”. Vrijeme oblačno. Teren odličan. Gledatelja: 150. Sudac: Ivan Zeko-Pivač (Osijek). Strijelac: 0:1 Mioč (7), 0:2 Mioč (10).

GRAFIČAR VODOVOD: Bakula, Tolić, Vranješ (od 60. Kučinac), M.Leko (od 60. S.Anić), Bilobrk, Nađ, Marčetić (od 36. I.Babić), Birčić (od 53. D.Leko), Lišnić (od 53. Hnatek), Bilandžić, Lucić (od 56. Vuk).

VIŠNJEVAC: Jakovljević (od 53. Tir), Meseljević (od 55. Lončar), Kurbalić (od 47. Rajić), Arežina, Mihajlović, Damjanović (od 49. R.Babić), Bekavac, Marković, Barišić (od 43. Stojanović), Mioč (od 56. Vrdoljak), Marković-Mandić (od 43. Repinc).

DANAS NA BATEKU

Danas na igralištu “Kraj Drave” od 17 sati sastat će se domaćin Elektra HL i Olimpija iz Osijeka. Nakon njih od 18.30 sati igrat će Darda i Tomislav iz Livane.

Najčitanije iz rubrike