Sport
NK OSIJEK BEZ DRESOVA

Za brendiranu opremu nema novca
Objavljeno 7. srpnja, 2015.

OSIJEK - NK Osijek proljetos je organizirao veliki natječaj na kojem su primana sva idejna rješenja za poseban izgled dresa NK Osijek u novoj sezoni. Na natječaj je stiglo više od 150 prijedloga, a na koncu su se navijači, igrači i ljudi koji rade u klubu odlučili za dizajn Lea Vinkovića. Nedugo zatim potpisan je i novi ugovor s dobavljačem opreme Jakom i sve je izgledalo bajkovito. No, kada je trebalo realizirati cijelu tu lijepu priču opet je zapelo na - novcu. Naime, Jako je isporučio uzorke personaliziranih dresova koji izgledaju odlično, ali još jedno vrijeme svi oni koji ih vide moći će samo “sliniti” nad njima jer ih nogometaši Osijeka neće odjenuti. Naime, NK Osijek u ovom trenutku nema novca za platiti tu osebnu opremu, pa će sezonu početi u onom što im Jako dostavi na temelju ugovora.

- Personalizirana oprema ne ulazi u sponzorski ugovor. Riječ je o posebnoj seriji u kojoj se mora povući određena količina (700 komada), jer se proizvođaču drugačije ne isplati. Jasno, to je potrebno i odamh platiti, a klub u ovom trenutku nema novca. No, ta priča nije propala. Čekamo rasplet situacije s njemačkim investitorima i završetak pregovora s potencijalnim sponzorima. U ovom trenutku, kako se to popularno kaže, zatvaramo financijsku konstrukciju. Vjerujem u pozitivan rasplet i očekujem da će momčad u novoj opremi zaigrati u drugoj polovini rujna - rekao nam je Alen Nađsombat iz marketinga NK Osijek.

Šteta, jer i ta brendirana oprema trebala je biti dio novog lica NK Osijek i pokazatelj kako su u Gradski vrt stigla nova vremena. No, “kosturi prošlosti” (financije) još uvijek su prisutni i koče sve moguće nove ideje i pozitivne tijekove.D. Keler

Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike