Sport
NOGOMETAŠI CIBALIJE PONOVNO NA OKUPU

Milinović: Ne obećavam prvo mjesto, ali ćemo sve učiniti da ga osvojimo
Objavljeno 7. srpnja, 2015.

VINKOVCI - Jučer je novi trener Cibalije Damir Milinović okupio igrače, obavio prozivku i krenulo se u pripremu za sljedeću natjecateljsku sezonu u Drugoj HNL. Nakon dvije godine momčad Cibalije u pripremno razdoblje za novu sezonu napokon ulazi s riješenim trenerskim pitanjem, ali ne i potpuno definiranim igračkim kadrom. Nije riječ u kvantiteti, nego o kvaliteti. Na prvi trening došlo je 39 igrača, od toga ih je 18 na probi.

- Ima puno mladih igrača željnih dokazivanja, ali smo svjesni da nam za nešto više treba još koji “kapitalac”, koji će dignuti kvalitetu s obzirom na ono što očekujemo mi, ali i naši navijači - poručuju iz vinkovačkog drugoligaša, u koji bi do kraja tjedna trebalo doći nekoliko igrača, koji još važu - inozemstvo, prva ligi ili Cibalia.

Pripremno razdoblje, kao i svake godine, podijeljeno je na tri dijela. Prvi dio odradit će se u Vinkovcima, nakon toga, od 14. do 22. srpnja, momčad odlazi na Kupres, a u toj drugoj fazi “cibalijaši” će odigrati i četiri pripremne utakmice. Nakon povratka u Vinkovce momčad Cibalije će, prema planu, odigrati još sedam pripremnih utakmica. Ukupno je predviđeno 12 pripremnih utakmica kako bi Milinković što bolje upoznao momčad, ali i odredio one najbolje s kojima će krenuti u prvenstvo.

Odmah nakon dolaska u Vinkovce novi trener je kazao kako je sebi postavio visoke ciljeve.

- Ne treba mi nitko postavljati ciljeve, znam vrlo dobro što mi je cilj. Želim što bolje raditi sa što više uspjeha. Ako ne bude tako, sigurno neću biti dugo tu. Vjerujem u ovu momčad, koja će se još pojačati i uz dobar i kvalitetni rad možemo napasti prvo mjesto. Neću obećati prvo mjesto i povratak u Prvu ligu, jer nisam takav trener, ali je sigurno da ćemo pokušati sve što je u našoj moći da budemo u vrhu - kazao je trener Milinović.

Već u subotu će trener imati prvu priliku vidjeti sve igrače na djelu. Naime, u Orašju će nogometaši Cibalije odigrati prvu pripremnu utakmicu, protiv člana Prve lige Federacije BiH - HNK Orašje. A. Grgić

Puno igrača željnih dokazivanja

Na prvoj prozivci Milinoviću su se odazvali Zvonimir Šubarić, Belmin Sikira, Ivan Zgrablić, Dominik Damjanović, Hrvoje Plum, Mario Tadić, Tomislav Turčin, Damir Vidović, Stjepan Kvesić, Semir Aganspahić, Marko Kraljević, Jakov Filipović, Filip Uremović, Daniel Weber, Mario Jazvić, Frane Vitaić, Filip Žderić, Stipe Jančić, Luka Mauer, Matija Mišić, Pavo Kovačević te igrači koji su na probi, a neki od njih blizu su potpisivanja ugovora, ponajprije Josip Tomašević, Luka Mijoković i Edin Ćufta, koji su došli iz Novigrada, gdje ih je trenirao upravo Milinović. Među ostalim igračima koji traže priliku u Cibaliji su i nekadašnji junior vinkovačkog drugoligaša Mario Mioč, koji je došao iz Sesveta, pa Ivan Aleksić, kojemu je prijašnji klub bio Inter Zaprešić, zatim Matija Petrović, iz bivšeg drugoligaša Bistre...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike