Sport
ISKUSNI VEZNJAK NOVI IGRAČ U GRADSKOM VRTU

Lesjak nova akvizicija NK Osijek
Objavljeno 4. srpnja, 2015.
Ugovore su potpisali Luka Mihaljević i Matija Čakalić, a isto bi trebali učiniti Ivica Đolan i Hrvoje Bukvić

Redovi osječkog prvoligaša nastavljaju se popunjavati novim igračima. Popunjavaju se deficitarne pozicije, a jučer je u Gradski vrt stigao još jedan igrač sa zavidnim prvoligaškim iskustvom.

Riječ je o Zoranu Lesjaku, 27-godišnjem veznom igraču koji je karijeru počeo u Varteksu, a igrajući za svoj matični klub, Čakovec, slovenske prvoligaše Zavrč i Maribor, te na kraju za Hrvatski dragovoljac, skupio oko 150 prvoligaških nastupa. Pokriva poziciju zadnjeg veznog, i što je jedna od pozicija koju je trener Dražen Besek prioritetno želio pojačati. Besek ga je i trenirao u Varteksu, tako da točno zna što dobiva u ruke. Lesjak je s bijelo-plavima potpisao dvogodišnju vjernost.

Potpis na dvogodišnje ugovore stavili su i lijevi bočni Luka Mihaljević (21) i zadnji vezni Matija Čakalić (19), dok je Matej Bekavac (18) potpisao jednogodišnji stipendijski ugovor.

Novi članovi NK Osijek trebali bi postati i desni bočni Ivica Bukvić (20), koji dolazi iz Hrvatskog dragovoljca te stoper Ivica Đolan (26) iz Rudeša koji su bili na probnom roku i očito zadovoljili. Ostaje još riješiti pitanje Dominika Mihaljevića, koji je doživio neugodnost otrovanja hranom i završio u bolnici što je, valjda, samo odgodilo trenutak kada će i službeno postati igrač NK Osijek. Naime, trener Besek vrlo se pozitivno izrazio o njegovim igračkim kvalitetama, a to valjda znači kako je dao zeleno svjetlo za njegovo angažiranje.

Ako se svi ti potpisi i ostvare, znatno bi se smanjile interesne sfere osječkog prvoligaša na ljetnoj tržnici igrača. Ostalo bi još riješiti jedno pravo ozbiljno napadačko pojačanje. Osječanima se nude brojni igrači iz susjednih zemalja. Traje provjera njihovih vrijednosti, ali izvjesno kako će u osječkom prvoligašu biti oprezni i strpljivi kada je u pitanju angažman napadača. Bijelo-plavima doista treba provjereno ime koje će biti sposobno zabiti bar 15 pogodaka u sezoni. Ne treba ponavljati kako za Osijek takav strijelac predstavlja sanak pusti već desetak godina. Istina, Osječani jednog takvog, Antonija Peroševića, imaju u svojim redovima, ali on nikako da spoji kontinutitet igara u cijeloj sezoni. Ako bude konačno zdrav i odigra bar 90 posto utakmica, stavili bismo ruku u vatru da će dostići tu čarobnu brojku od 15 pogodaka. No, dosad ga ozljede nisu štedjele. Tek je proljetos konačno uhvatio koninuitet i u polusezoni zabio šest pogodaka, što govori kako ima kapacitet za ispunjavanje te “norme 15”. Ipak, bilo bi neodgovorno sezonu odigrati samo s jednom takvom napadačkom opcijom i zbog toga traje potraga za još jednim iskusnijim napadačem. Ostali koje Osijek sada ima na raspolaganju uglavnom još moraju stjecati prvoligaška iskustva. Bit će prilike i za njih, ali oni ne mogu i ne trebaju predstavljati oslonac.

Tako se, malo-pomalo, igrački kadar bijelo-plavih ipak poslagao. Naravno, još tu ima prostora za nadogradnju, ali sad u osječkom prvoligašu pojačanja ne moraju više tražiti panično. Još je na tržištu dosta onih koji traže mogućnost odlaska u inozemstvo, zato se ne treba iznenaditi ako u Gradski vrt sleti još poneko etabliranije ime u fazi kada prvenstvo već bude počelo.

Dalibor KELER
DUNAJVAROS OTKAZAO, DANAS NA TURNIRU U SZOMBATELYU

Stručni stožer osječkog prvoligaša bio je prisiljen mijenjati svoj plan pripremnih utakmica. Naime, bijelo-plavi su danas trebali imati generalnu probu pred svojim navijačima protiv mađarskog drugoligaša Dunajvarosa. No, Mađari se nisu baš pokazali kao pouzdan partner. Prvo su tražili da se susret igra u 16 sati i Osijek im je, bez obzira na najavljeno vrlo vruće vrijeme, izišao u susret, a onda su iz Dunajvarosa u posljednji trenutak otkazali nastup. Tako su se u Gradskom vrtu morali snalaziti “navrat-nanos” i pronašli rješenje u nastupu na turniru Kiraly kup koji se danas igra u mađarskom gradu Szombatelyu. Sudjeluju četiri momčadi, igra se 2x30 minuta, a Osječane će u prvom susretu dočekati stari znanac Vasas s kojim su nedavno igrali u Budimpšeti i izgubili s 2:0. Drugi par je domaćin Szombately i Diósgyőri. Nakon toga poraženi iz tih susreta igrat će za treće mjesto, a pobjednici u finalu.(D.Kl.)

NAPADAČ

OSIJEKU OSTAJE JOŠ PRONAČI ISKUSNOG IGRAČA U NAPADU

Možda ste propustili...

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike