Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA ZAPOČINJU PRIPREME

Zečice u Gradskom vrtu protiv Spartaka, Benfice i Noroca
Objavljeno 4. srpnja, 2015.

OSIJEK - Bliži se kraj ljetnog odmora za nogometašice Osijeka, koje će zapravo najveći izazov ove sezone imati tijekom kolovoza. Gradski vrt bit će od 11. do 16. kolovoza ponovno domaćin jedne od kvalifikacijskih skupina za Ligu prvaka za nogometašice. Prošle godine Osječanke su prošle skupinu i drugi put u povijesti igrale šesnaestinu finala Lige prvakinja gdje su ih zaustavile švicarske prvakinje. Ove godine možemo reći kako je ždrijeb “zečicama” dodijelio skupinu koja je itekako prolazna. Iz skupine nositeljica za suparnice su im je dodijeljene prvakinje Srbije, subotički Spartak, koje su Osječanke prošle godine upravo i svladale u kvalifikacijskoj skupini. Osim Spartaka za suparnice će još imati portugalsku Benficu i prvakinje Moldavije, Noroc, s kojima 11. kolovoza Osječanke otvaraju susrete u 6. skupini. Slijedi susret protiv Benfice 13. kolovoza, a 16. kolovoza vjerojatno i obračun za prvo mjesto u skupini kad igraju protiv Spartaka.

- Bez obzira na zvučnost imena portugalskih prvakinja, Benfica je uoči ždrijeba bila svrstana u treću jakosnu skupinu. Nositeljice naše skupine su formalno Subotičanke, mi smo bile u drugoj jakosnoj skupini, a Moldavke u četvrtoj - objasnio je Zvonko Kolak, trener nogometašica Osijeka, koji će u ponedjeljak obaviti prozivku.

Višestruke hrvatske prvakinje bit će ponovno na okupu u ponedjeljak (6. srpnja) u 17 sati na igralištu na Mačkamami. Uoči priprema zasad ni jedna igračica nije napustila klub, a jednako tako još nije zabilježen ni jedan dolazak. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike