Sport
OHRABRUJUĆA IZVEDBA BIJELO-PLAVIH PROTIV MAĐARA

Arsenić se snašao na svim pozicijama, Mihaljevići zasad ostavili dobar dojam
Objavljeno 3. srpnja, 2015.

OSIJEK - Pobjede, pa makar one bile i u prijateljskim utakmicama, svakako su ono što momčadi Osijeka nasušno treba. Zato čistih 3:0 u test-utakmici protiv mađarskog prvoligaša Paksa treba pozdraviti sa zadovoljstvom. Osječani nisu odigrali ništa nezaboravno, ali s obzirom na to da je trener Dražen Besek još u fazi slaganja “kockica”, bio je to pristojan nastup. Dalo se tu vidjeti tragova dobrih stvari. Recimo, Josip Špoljarić je imao puno zanimljivih rješenja u ofenzivi, Tomislav Radotić pokazuje kako će biti čvrsti oslonac u veznom redu, i to ne samo onaj za defenzivu već u oba smjera, njegov imenjak Šorša nagovještava dobru sezonu. Ima toga još. Arsenić bi mogao biti pravo osvježenje. Sad je igrao na lijevom boku i opet je bio upečatljiv. Na kojoj god poziciji je igrao, ostavio je dobar dojam. Od novih igrača Mario Maslać je siguran i stabilan na poziciji stopera, te bi kao takav trebao predstavljati pojačanje, a svidjela su nam se i oba Mihaljevića. Luka na lijevom beku, a Dominik na lijevom krilu, a slične doživljaje imao je i sam Besek. Osim toga, isprobavalo se još nekoliko igrača.

- Nećemo o njihovoj sudbini odlučivati nakon jednog susreta. Neka ostanu još malo s nama, pa ćemo donijeti konačni sud. Inače, od tih koji su bili pod posebnim povećalom dobar je bio stoper Đolan. Nećemo brzati s odlukama jer u sljedećim danima očekujemo još neke igrače na probama - kaže Dražen Besek, trener osječkog prvoligaša.

No, neki su stavljeni na led. Antonio Pavić, Matej Bekavac i Benedik Mioč nisu bili u kadru momčadi za susret protiv Paksa. To je znak kako su sve dalje od statusa prvotimca i pitanje je kakva će biti njihova daljnja sudbina. To više što potraga za igračkim pojačanjima ne prestaje. Treba spomenuti da su i dvojica prvotimaca izvan pogona zbog zdravstvenih problema. Antonio Perošević zbog ozljede mišića, a Mile Škorić zbog problema sa slabošću i sumnjom na srčane tegobe.

- Peroševićeva ozljeda je ipak lakše prirode negoli se u prvi mah činilo. Ipak, nećemo žuriti i ulaziti u nepotreban rizik mogućnosti pogoršavanja ozljede. Mislim da on neće biti posve spreman za 1. kolo. Što se tiče Škorića, sve moguće pretrage koje smo obavili nisu pokazale nikakve probleme, ali zbog sigurnosti ćemo obaviti još neke testove i tek nakon njih, ako sve bude uredu, on će dobiti zeleno svjetlo za trening - reako nam je dr. Neven Raguž, jedan od klupskih liječnika.D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike