Sport
POLUFINALE ŽUPANIJSKOG NOGOMETNOG KUPA

BSK i Đakovo Croatia jednim golom u finale
Objavljeno 29. svibnja, 2015.

Nogometaši bjelobrdskog BSK-a i Đakovo Croatije igrat će za naslov pobjednika ovogodišnjeg Kupa Osječko-baranjske županije.

Pobjedama u polufinalu Bjelobrđani i Đakovčani osigurali su sudjelovanje u pretkolu “glavnog ždrijeba” Kupa Hrvatske.

Odluka u 85. minuti

U Bijelom Brdu susret je odlučen u završnici utakmice. Kada se činilo da će o finalistu odlučivati jedanaesterci pet minuta uoči isteka 90. bjelobrdski jocker Kosić zatresao je mrežu Višnjevčana i donio pobjedu svome sastavu. Za taj pogodak zasluge pripadaju i kapetanu Doriću koji je prošao po desnoj strani te zatim pronašao na drugoj vratnici Kosića koji je loptu primio i s nekoliko metara pogodio lijevi kut - 1:0. Rješenje dodatnim udarcima s 11 metara naslućivalo se cijelim tijekom susreta koji je bio borben i uz mnogo obvezne, ali malo tečne igre. Zato i nije bilo mnogo, posebice pravih prigoda, a prijetnje su, uglavnom, stizale udarcima izvana. Tako je domaći veznjak Krajček u četvrtoj i 23. minuti s 20-ak metara ciljao desni donji kut, ali u oba je navrata višnjevački vratar dobro reagirao. Između toga, u šestoj minuti, gostujući veznjak Berečić snažno je opalio s 30-ak metara u gornji lijevi kut odakle je Ilinčić paradom izvadio loptu. U nastavku su Bjelobrđani bili aktivniji sastav, ali su se dvije opasnosti zbile pred njihovim vratima. Oba je puta prijetio Ivan Jakovljević, prvo u 50. minuti kada je Berečićevo dodavanje zdesna, sa 16 metara, prebacio zamalo preko grede, a potom je, deset minuta kasnije, slijeva završio lijepu akciju Repinca i Žitnjaka šutirajući u bliži kut gdje se bacio BSK-ov vratar i spriječio pogodak. Zatim je došao ključni trenutak na isteku 85. minute koji je BSK-u donio finale

Rješenje iz slobodnog udarca

Susret u Đakovu, gdje su gostovali Belišćani, obilježena je velika agresivnost i dominacija đakovačke momčadi tijekom cijelog susreta. Već u 14. minuti Đakovčani su zatresli mrežu. Pucao je Abramović, ali pogodak je poništen nakon što je pomoćnik signalizirao zaleđe. Domaći su još bolju prigodu imali u 24. minuti. U kaznenom prostoru lopta je stigla do Grgačevića koji je snažno pucao, vratar je već bio svladan, no Belišćane je spasila greda. U nastavku su Đakovčani su potpunosti pritisnuli goste što im se isplatilo u 56. minuti, kada je Borko precizno pucao iz slobodnog udarca. Nalet domaćina se nastavio, Borko je ponovno pucao, no lopta je ovaj put fijuknula pored desne vratnice. Nakon primljenog pogotka Belišćani su ipak krenuli na sve ili ništa što je Đakovčanima otvorilo dosta prostora za kontre. Bili su u situacijama za drugim pogotkom prvo je Barišić izbio sam pred vratara Petrovića, koji je bio uspješniji, a potom je i Grgačević s pet metara pucao ravno u belišćanskog vratara. D.Lekšan/Ž.Kovač

ĐAKOVO C.                    1  (0)
BELIŠĆE                                0

ĐAKOVO - Stadion Đakovo. Gledatelja: 200. Sudac: Andrej Burilo (Osijek) -7.Strijelci: 1:0 Borko (56). Žuti kartoni: Mašić (Đakovo Croatia), Vučićki, Pilj, Žaja, Ratković, Bulić (Belišće). Crveni karton: Čavala ( Đakovo Croatia).

ĐAKOVO CROATIA: Begović 7, Abramović 6,5(od 55. Galičić 6,5), Borko 7,5, Grgačević 7, Nikolić 7(od 77. Barišić -), Čavala 7, Kovačić 6,5 (od 71. Kolak -), Mašić 7, Topolovec 7, Mišić 7, Novoselić 7.

BELIŠĆE: Petrović 5,5, Kupanovac 5,5 (od 73. Bulić-), Mioč 6, Milić 5,5, Pfeifer 5,5, Pohižek 6, Karamarković 6, Skenderović 5,5 (od 43. Gašparić 5,5), Vučićki 5,5, Pilj 5,5(od 58. Ratković 5,5).

IGRAČ UTAKMICE: GORAN BORKO (ĐAKOVO CROATIA)

BSK                                    1  (0)
VIŠNJEVAC                            0

BIJELO BRDO - Igralište Bijelo Brdo. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 250. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) 6,5. Strijelac: 1:0 Kosić (85). Žuti kartoni: Vlašić i Repinc (Višnjevac). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 7, Krajček 7 (od 90. Suvajac -), Meter 6,5, Gernhardt 5,5 (od 67. Kosić 7), Karanović 6, Dorić 7 (od 90. Leš -), Ištvanić 6,5, Tomas 6,5, Baljak 6,5, Bojić 7, Vratović 6,5.

VIŠNJEVAC: F. Jakovljević 6,5, Vlašić 6, Andabak 6, Grgić 7, Vrdoljak 5,5 (od 58. Arežina 5,5), I. Jakovljević 7, Marić 6,5, Repinc 6, Berečić 6,5 (od 71. Dankić -), Žitnjak 6 (od 73. Vrbić -), Skender 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: NEMANJA DORIĆ (BSK)

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike