Sport
PROSIPALI NEMOGUĆE

Šušak: Ključna je bila ozljeda Vojnovića
Objavljeno 26. travnja, 2015.

Vezani članci

RUPTURA DVA CENTIMETRA

Vojnoviću puknuo mišić

Iako je Osijek nakon samo 13.minuta igre imao vodstvo od 2:0 , igrači iz Gradskog vrta pognutih su glava napustili travnjak igrališta u Parku mladeži . Naime od te 13.minute gosti su „prestali igrati , orijentirali su se na čuvanje rezultata što ih je u konačnici stajalo poraza jer su primili tri gola. Osječani su poveli u 12.minuti nakon pogreške Barbarića , lopta je došla do Peroševića koji je uposlio Aneffa on je pucao sa nekih 12-13 metara Zagorac je bio nemoćan. Samo minutu poslije Perošević je pobjegao obrani domaćina mogao je sam poslati loptu u mrežu no nesebično je uposlio Glavaša kojem nije bilo teško poslati loptu u prazan gol. Imao je Perošević u 19.minuti priliku da treći puta zatresu mrežu domaćina no lopta je otišla pored gola .Splićani su krenuli na sve ili ništa, redali su prilike jedna za drugom pucali su Mršić , Blagojević , Bagarić, Cikalleschi no nisu bili precizni ili je pak Mikulić uvijek bio na pravom mjestu. Veliki hendikep za momčad trenera Ive Šuška bio je rani izlazak iz igre zbog ozljede iskusnog Aljoše Vojnovića. Tražili su domaćini da sudac Vučkov u prvoj minuti sudačke nadokande prvog dijela pokaže na bijelu točku nakon dvoboja Bagarića i Laštre napadač „crvenih „ pao je u kaznenom prostori , no glavni arbitar se nije oglasio. Na početku drugog dijela Glavaš je bio u prilici da ozbiljnije ugrozi vratara Zagroca njegov udarac bio je slab. Prvi gol Splićani su postigli u 56.minuti strijelac je bio Bagarić je na dodavanje Roga, napadač domaćina ubacio se između Šorše i Bralića pucao je sa nekih 12-13 pogodio mrežu nemoćnog Mikulića. Nakon toga zaprijetili su gosti preko Pavića kojeg je idealno uposlio Perošević , no u posljednji trenutak opasnost je spasio bivši Osjećanin sada igrač Splita Vrgoč.Do poravnanja rezultata„crveni „ su stigli prekrasnim golom Blagojevića u 72.minuti koji je sa nekih 22-23 metara pucao ,lopta je završila u desnom donjem kuti gola gostiju .Bagarić je u 77.minuti pobjegao obrani gostiju prebacio je istrčalog Mikulića ali je lopta preletjela prazan gol .Minutu poslije isti igrač bio je ponovno u prilici da zatrese mrežu ali je Mikulić bio na mjestu. I kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika Cikalleschije je na dodavanje Kvesića lijevom nogom pucao , lopta je pogodila „malu mrežicu desne strane gola Mikulića i tako je Split osvojio tri važna i vrijedna boda koja mu daju za pravo da razmišlja o mjestu koje vodi u Europsku ligu. Osjećane možda ovaj poraz bude koštao prvoligaškog života .

Mladen Pralija, pomoćni trener Splita:

- Znali smo da nas čeka teška utakmica , igrači su bili fizički i emocionalno ispražnjeni nakon uzvratne Kup utakmice protiv Hajduka. Osijek je iskoristio naš loš ulazak u utakmicu zabili su nam dva gola. Tek nakon toga smo počeli igrati , uspjeli smo se vratiti zabiti tri gola i mislim da smo zasluženo pobijedili.

- Ivo Šušak trener Osijeka:

Čestitam igračima Splita na pobjedi. Moji igrači kao da su se prepali pobjede nakon što smo poveli sa 2:0. Ključan trenutak bio je izlazak iz igre zbog ozljede Vojnovića jer on je naš jako bitan igrač , koji zna u sredini travnjaka kontrolirati situaciju . Sigurno da nam je ovaj poraz teško pao jer da smo osvojiti tri boda bili bi bliži ostvarene cilja opstanka u ligi , no još je dosta utakmica do kraja i učiniti ćemo sve da Osijek i naredne sezone igra u prvoligaškom društvu. Split je posebice u drugom poluvremenu pokazao svoju moć i kvalitetu.

SPLIT                                3  (0)
OSIJEK                             2  (2)

Split-Igralište u Parku mladeži. Gledatelja 500. Sudac : Domagoj Vučkov (Rijeka) 7. Strijelci : 0:1 Aneff (12.) , 0:2 Glavaš (13.) , 1:2 Bagarić (56.) , 2:2 Blagojević (72.) , 3:2 Cikalleschi (85.). Žuti kartoni : Mršić , Bagarić , Woon , Rog ( Split ) , Pavić , Jamak , Glavaš, Aneff (Osijek). Crvenih kartona nije bilo.

SPLIT: Zagorac 6 , Radotić 6, Galović 5,5 , Barbarić 5 ( od 38.Vrgoč 6 ) , Woon 6 , Blagojević 6,5 , Mršić 6,5 , Vidović 6 ( od.Kvesić 6 ) , Bagarić 7 , Rog 7 ( od.90 Majstorović- ) Cikalleschi 7,5.

OSIJEK: Mikulić 6,5 , Šorša 5,5 , Bralić 5,5 , Laštro 6 , B.Barišić 6, Vojnović 6 ( od.29 Pavić 5 ) , Jamak 5,5 , Glavaš 6,5 ( od 84,Mešanović - ), Škorić 6 , Aneff 6 ( od. 62 Lukić- ) , Perošević 6,5 .

IGRAČ UTAKMICE: SOKOL CIKALLESHI

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike