Sport
NK OSIJEK DOBIO NOVOG ČELNOG ČOVJEKA

Miroslav Kos novi predsjednik kluba
Objavljeno 14. travnja, 2015.
Dosadašnji dopredsjednik na novoj će dužnosti zamijeniti Slobodana Tolja

Novi predsjednik NK Osijek je Miroslav Kos! Kos je na toj funkciji naslijedio dosadašnjeg čelnika kluba Slobodana Tolja, koji je nedavno podnio neopozivu ostavku.

To je odluka Nadzornog odbora osječkog prvoligaša, koji se sastao jučer te ga jednoglasno izabrao.

Petero članova NO i nije imalo pretežak posao, jer je donijelo potpuno logičnu odluku. Naime, Kos je do sada obavljao dužnost dopredsjednika kluba te je bio najbliži suradnik Tolju i jasno je da je upućen u svu problematiku. Na tom bi položaju trebao biti najmanje do kraja sezone, kada će se održati nova redovita skupština kluba.

- Novi je predsjednik izabran za ovo prijelazno razdoblje, najmanje do kraja sezone, a onda bi u lipnju na redovitoj skupštini nova vlasnička struktura dioničara trebala odlučiti tko će voditi klub dalje. Do tada je Miroslav Kos predsjednik. Ovo je logično rješenje, najvažnije u situaciji u kojoj se nalazi NK Osijek je zadržati kontinuitet rukovođenja. Kao bivši dopredsjednik i najbliži suradnik bivšeg predsjednika zna kompletnu problematiku u postupku predstečajne nagodbe, poznati su mu svi problemi i teškoće u kojima klub funkcionira i ne mora trošiti vrijeme na upoznavanje. Jasno je da je kao takav bio rješenje koje se nameće - pojasnio je odluku NO klupski glasnogovornik Mario Mihić, istaknuvši kako je Kos prihvatio dužnost vjerujući da će imati podršku Grada Osijeka, koji je većinski vlasnik “bijelo-plavih”. Cilj je izgurati sezonu ne samo u smislu ostanka nego i opstanka kao kluba te je sada prioritet - normalno funkcioniranje.

Kos je široj javnosti poznat kao uspješni gospodarstvenik, godinama je bio na čelnim pozicijama osječke Šećerane, jedne od najvećih gradskih tvrtki. Sudjelovao je značajno u radu Škole nogometa čak 21 godinu, djelujući kao član Uprave NK Osijek.

- S obzirom na to da sam bio dopredsjednik, a trenutno nije bilo nijednog drugog rješenja, u vidu možda nekog od moćnijih sponzora, dogovor je bio takav da ja preuzmem mjesto predsjednika. Bilo je bitno održati kontinuitet rukovođenja kluba, a s obzirom na moju prijašnju funkciju poznata mi je situacija i obveze koje imamo. Želja je do kraja sezone osigurati stručnom stožeru i igračima sve uvjete za ostanak u ligi - rekao je novi predsjednik prvoligaša iz Gradskog vrta nakon imenovanja na čelno mjesto kluba.

Iako je trenutno dogovoreno da Kos na toj funkciji bude do kraja sezone (najmanje), ne znači da se neće raditi i na dugoročnijim planovima, prije svega dodatnom jačanju i ustroju kluba.

- Istovremeno namjeravamo raditi na jačanju momčadi za sljedeće razdoblje, želja nam je imati okosnicu iz naše Škole nogometa. Stoga želimo oformiti B momčad, gdje bismo na okupu imali sve naše igrače, koji bi se kroz nju onda pokušali izboriti za mjesto u prvoj momčadi. Naravno da nam je primarna vizija ostanak u ligi i da je sve podređeno tome. Stoga pozivam i sve one koji mogu pomoći da to učine, kako bismo sezonu uspješno priveli sretnom kraju - poručio je novi predsjednik NK Osijek, koji će svoj “službeni debi“ na toj funkciji imati ove nedjelje, kada “bijelo-plavi” dočekuju Zadar.

Goran ROGULJIĆ
Osječani gostovali u Babinoj Gredi

“Bijelo-plavi” jučer su odigrali prijateljski susret u Babinoj Gredi s lokalnom Šokadijom. U ugodnom ambijentu pred 400-tinjak gledatelja slavio je prvoligaš sa 4:1 (2:1). Pogotke su postigli Škorić (3, 22), Glavaš (74) i Aganspahić (85) za “bijelo-plave” te Mišković (35) za domaćine. Pri 2:0 domaći vratar Debak obranio je kazneni udarac Peroševiću, a pri 3:1 najstrožu kaznu za domaćine “zapucao“ je Mišković pogodivši “panenkom“ gredu. Osječki je prvoligaš na terenu potvrdio razliku u kvaliteti, no domaćini su vrlo ugodno iznenadili pogodivši još jednom gredu te općenito pruživši dobar otpor, a pogotovo gostoprimstvo, na kojem su Osječani zahvalili.

Za Osijek su u prvom poluvremenu igrali Lončarić, Matas, Platero, Laštro, Pavić, Vojnović, Glavaš, Škorić, Perošević, Aganspahić i Špoljarić, a u drugom Žitnjak, Špehar, Bralić, Lukić, Čuljak, Vitaić, Peev, Glavaš, Špoljarić, Mešanović i Aganspahić.

Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike