Sport
MLADI “BIJELO-PLAVI” NESLAVNO ZAVRŠILI NIKE CUP

Sudac pokazao penal za Rijeku,
pa Osječani napustili teren
Objavljeno 13. travnja, 2015.
Osječani su napustili travnjak i utakmica je registrirana 3:0 za Rijeku

Nogometaši Rijeke pobjednici su 18. izdanja Nike Premier Cupa za igrače do 15 godina, čija se završnica proteklog vikenda igrala u Zagrebu.

Riječani su u finalu pobijedili vršnjake splitskog Hajduka s minimalnih 1:0, a jedini pogodak postigao je Jozef Kuqi u 13. minuti susreta. Ovaj put 13 je bio sretan broj za Rijeku, nesretan za Hajduk.

Rijeka je time osigurala plasman na europsku završnicu Nike Premier Cupa, koja se održava od 7. do 10. svibnja u Kopenhagenu. I dok su Riječani slavili, nogometaši Osijeka svoj su nastup na završnici okončali - neslavno. Naime, polufinalni susret je onaj o kojem će se još dugo pričati, barem kada su u pitanju mlađi uzrasti hrvatskih nogometaša. Nakon što su Splićani u poluzavršnici pobijedili Zagreb sa 3:0, Rijeka je s istim rezultatom dobila Osijek, ali ne na terenu, nego za zelenim stolom! Naime, Osječani su pri rezultatu 1:1 napustili teren nakon što je sudac svirao jedanaesterac za Rijeku. Nije bilo druge nego da se utakmica registrira 3:0 za momčad s Kantride. Tako je okončan i susret za treće mjesto, koji je registriran sa 3:0 za Zagreb nakon što Osječani nisu došli na teren.

Najboljim vratarom proglašen je Ivo Pandur (Rijeka), najbolji strijelac bio je Roko Baturina (Hajduk), a najboljim igračem proglašen je Kuqi. (I. Li.)

Rezultati

Skupina A

Hajduk - Dinamo 3:0, Osijek - Hajduk 2:1, Dinamo - Osijek 1:0

Skupina B

Zagreb - Rijeka 0:0, Varaždin - Zagreb 0:1, Rijeka - Varaždin 1:0

Polufinale

Hajduk - Zagreb 3:0, Rijeka - Osijek 3:0

Finale

Rijeka - Hajduk 1:0

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike