Sport
GIMNASTIČKI CHALLENGE CUP

Marković četvrti, Korosteljev osmi u Dohi
Objavljeno 26. ožujka, 2015.

Osječki gimnastičari Tomislav Marković (GD Osijek Žito) i Andrej Korosteljev (Inova gim) okončali su svoje nastupe u finalu partera drugog Challenge cupa sezone koji se održava u Aspire centru, u Dohi.

Marković, koji je u Kataru dosad osvajao prvo, drugo, treće i četvrto mjesto, a još jednom je završio natjecanje u Dohi s “drvenom medaljom“. Nakon što je u kvalifikacijama završio na trećem mjestu s ocjenom 15.100 u finalu nije bio na toj razini. Zaradio je na kraju ocjenu 14.575 i ostao bez medalje. Najbolji je bio Amerikanac Jacob Dalton (15.475), ispred Brazilca Diega Hypolita (15.425) i Japanca Shiraia (15.025).

Andrej Korosteljev, kao i njegov stariji sugrađanin, bio je također slabiji nego u kvalifikacijama. Nakon što se u finale plasirao kao sedmoplasirani s ocjenom 14.950 u finalu je nakon dva pada dobio ocjenu 12.325 i završio svoje prvo ovogodišnje finale na osmom mjestu. Trebat će još vremena da nova Andrejeva vježba s većom startnom ocjenom 16.500 potpuno “sjedne“. Do Europskog prvenstva sredinom travnja u Montpellieru ostaje mu “čišćenje“ na treninzima, s obzirom na to da će za razliku od Markovića preskočiti sljedeći tjedan nastup na Challengeru u Ljubljani. U svakom slučaju nastupi u kvalifikacijama dobri su znakovi i za Korosteljeva i za Markovića.

- Ja i moj tim zadovoljni smo - prepričavao nam je Marković nastup nakon finala Dohe.

- Za početak sezone nije loše. Moram reći kako se uoči natjecanja nisam baš najbolje osjećao, tri puta sam se zagrijavao i hladio, nisam imao dobar osjećaj, a parter na zagrijavanju i na natjecanju potpuno su različiti. No, vježba iz kvalifikacija više od 15 pokazatelj je da bi na EP-u mogao biti pravi - poručio je Marković.

Jučer je oduševio 23-godišnji Zagrepčanin Matija Baron koji je osvojio srebro na konju s hvataljkama. U svom drugom finalu u karijeri, drugom ove sezone i samo pet dana nakon finala u njemačkom Cottbusu, došao do svoje prve velike medalje.U finalu konja s hvataljkama, Matija je skupio 14.600 bodova, samo 0.175 manje od zlatnog Armenca Harutjuma Merdinjana. Brončani je drugi Armenac, Artur Davtjan sa 14.525 bodova.Baron je ovime preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa među vježbačima na konju s hvataljkama (35 bodova).

- Upornost, trud i samozatajnost vratili su mu se najbolji mogući način, rekao je nakon srebra Matijin trener Tigran Gorički.

Borbu za postolja danas (petak) možemo očekivati od Marija Možnika, koji će nastupiti u finalu na svojoj vježbi - preči.K. Lacković

Najčitanije iz rubrike