Sport
NEMA MIRA U GRADSKOM VRTU

“Kriza vlasti” u NK Osijeku ne bi nikome donijela političke poene
Objavljeno 5. ožujka, 2015.
Eventualni odlazak Slobodana Tolja s predsjedničke pozicije bio bi udarac za NK Osijek

Nikad mira u Gradskom vrtu. Taman su se stvari na rezultatskom planu počele dobro razvijati i onda dođe - šok!

Opet je u priču upetljan predsjednik Uprave NK Osijek Slobodan Tolj. Ovaj put, nije on sam izazvao potres kao kad je najavljivao ostavke ili se oštrom retorikom borio protiv sudačkih nepravdi, već je to učinila njegov politički “klub” - HDZ, koji je odlučio povući svoje ljude iz svih nadzornih i upravnih odbora gradskih poduzeća. Sudbina NK Osijek u posljednjem je desetljeću vrlo usko vezana uz politiku i gotovo svaki ozbiljniji potres na lokalnoj političkoj sceni uzdrma i Gradski vrt. NK Osijek takvi udari definitivno nisu baš nužni, jer je i sam prilično nestabilan dok prolazi kroz teško razdoblje revitalizacije. Tolj je u ovih godinu dana koliko je na čelu NK Osijek napravio jako mnogo dobrih stvari. Uspješno je završio predstečajnu nagodbu, stablizirao je do određene mjere tekuće poslovanje, a sad se počela slagati i zanimljiva momčad, pa bi njegov iznenadni odlazak doista bio strašan udarac za bijelo-plave. Oni najveći pesimisti smatraju kako bi se bijelo-plavi u takvom razvoju situacije opet preko noći pretvorili u najvećeg kandidata za ispadanje. Eh, politika! A za loptu kažu da je kurva.

Tolj samo sliježe ramenima kao da bi iskoristio čuvenu misao jednog od njegovih prethodnika na predsjedničkoj funkciji Vladimira Bučevića - “ruke su mi vezane”.

- Ja sam stranački vojnik i tu nema nikakve tajne, ako stranka bude od mene tražila odstupanje s predsjedničke funkcije u NK Osijek, morat ću se toga pridržavati. No, zasad to od mene nitko nije zahtijevao, za razliku od funkcije u Vodovodu - rekao nam je Tolj.

Ipak, dobro obaviješteni izvori tvrde kako u HDZ-u nisu skloni tražiti od Tolja povlačenje s mjesta predsjednika Uprave NK Osijek. Sasvim logično, jer ne bi im to baš bila dobra reklama kod navijača bijelo-plavih, a svaki je glas uvijek važan.

No, pustimo političke igre. Cijela ta šarada došla je u najnezgodnijem trenutku za NK Osijek. Susret protiv Hajduka mogao bi biti prijelomnica cijele sezone, jer ako Osijek pobijedi, vjerojatno bi se već malo opipljivije odmaknuo od dna tablice. Trener Ivo Šušak kao da se drži “u ilegali”. Priprema momčad u tišini i bez velikih najava. Nikada nije bio čovjek od velike priče. Bar kada je javnost u pitanju, rad mu je mnogo draži, a ovo što je dosad napravio sjajno je. I ne samo zbog onog što pokazuje prva momčad, nego i zbog igara njegove momčadi na prijateljskim utakmicama. Protiv Metalca bijelo-plavi su bili vrlo motivirani. Posebice se to odnosi na Jasmina Mešanovića i Antonija Pavića koji su išli odlično. Tu ćemo ostaviti sa strane četverostrukog strijelca mladog Josipa Špoljarića, jer on je na izlaznim vratima. Crystal Palace ga je još jednom gledao na toj utakamici. Valjda su Englezi konačno “utvrdili gradivo”, a u osječkom prvoligašu su se već ionako davno pomirili s gubitkom još jednog darovitog igrača. Novac koji bi dobili opet bi bio spasonosan za vječno praznu blagajnu.

No, ono što je najaktualnije jest Hajduk pred vratima. Splićani su u krizi, ali Šušak nije naivac.

- Hajduk, u kakvom god stanju dođe, uvijek treba respektirati - oprezno zaključuje iskusni stručnjak.

Dalibor KELER
KURTOVIĆ POČEO TRENIRATI

Kapetan NK Osijek Hrvoje Kurtović, koji se ozlijedio u susretu protiv Splita, počeo je s laganim treninzima. Kurtović je imao posjekotinu u predjelu Ahilove tetive, rana je kirurški obrađena i nakon toga uvijek mora proći određeno vrijeme do potpunog zacjeljenja. Kapetan će vrlo vjerojatno propustiti nedjeljni susret protiv Hajduka. Isto vrijedi i za čovjeka čiji se debi nestrpljivo iščekuje - Sashu Aneffa. On je još uvijek na terapijama jer ima problema s preponama. No, dok Vojnović i Perošević zabijaju, Aneffova ozljeda treneru Ivi Šušku neće zadavati prevelike glavobolje.(D.Kl.)

MEŠANOVIĆ I PAVIĆ

OZBILJNO SE NAMEĆU IVI ŠUŠKU KROZ PRIJATELJSKE SUSRETE

Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike