Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA RAZBILI ZAGREB

Vojnovićev show za suvereni marš
“bijelo-plavih” kroz Kranjčevićevu
Objavljeno 1. ožujka, 2015.
Osijek je odigrao odličnu utakmicu u ulici pjesnika i to okrunio vrlo uvjerljivim trijumfom

Nogometaši Osijeka i u Zagrebu su nastavili odlične igre i rezultate otkako ih s klupe vodi Ivo Šušak.

Jučer poslijepodne “bijelo-plavi” su suvereno promarširali Kranjčevićevom razbivši Zagreb s čak 4:0! Bio je veliki dan povratnika u redove Osijeka Aljoše Vojnovića koji je u tu pobjedu ugradio tri pogotka. Zabio je onaj pravi hat-trick, tri zaredom u istom, drugom, poluvremenu. Jednog glavom, jednoga desnom i jednoga lijevom nogom. Međutim, treba istaknuti sigurnu i vrlo racionalnu igru cijele momčadi jer Osječani su definitivno bili opasniji suparnik. Inače, to im je prvi gostujući trijumf nakon pola godine. Posljednji su ostvarili još 16. kolovoza 2014., također protiv Zagreba u Kranjčevićevoj.

“Čepinska veza“ opet na sceni

Prvih pola sata igralo se prilično oprezno, a Osijek je u tom razdoblju ipak bio nešto poduzetniji i opasniji. Zapravo, nadmoć “bijelo-plavih” je počela događajem u 13. minuti kada je Laštro prekršajem zaustavio Bevaba, ispostavilo se kako je igrač Zagreba u tom srazu jako loše prošao jer je iznesen s travnjaka. Odmah nakon toga Osijek je stigao do prve prilike. Jamak je odličnom dijagonalom pronašao Šoršu u kaznenom prostoru koji je povratnom loptu poslužio Peroševića, a napadač “bijelo-plavih” bio je u dobroj poziciji za ugrožavanje vrata, ali je promašio cijelu loptu. Aktivni su bili bokovi gostujuće momčadi, pa je Osijek u prvom dijelu mogao prijetiti i nakon kornera. U 20. minuti Barišić je upravo nakon udarca iz kuta pronašao Bralića na sedam-osam metara od vrata, ali je njegov udarac glavom završio preko grede. Razdoblje uvjerljivije igre Osijeka završilo je u 29. minuti dobrim pokušajem Vukobratovića. On je presreo jednu izbijenu loptu od obrane Zagreba i s 22-23 metra dobro je “stisnuo“ volej, ali je lopta fijuknula nekoliko centimetara pokraj desne vratnice. Nakon toga na terenu se pojavio i Zagreb i umalo je svoju prvu smišljeniju akciju pretvorio u vodstvo. Stepčić je u 32. minuti potegnuo s ruba kaznenog prostora, lopa je već prošla Mikulića i zaustavila se na gredi, a odbijanac je dočekao Medić, pucao glavom, ali je vratar Osijeka tu prijetnju uspio otkloniti. Samo tri minute kasnije mala pomutnja u zadnjoj liniji Osječana dala je priliku Bobanu, ali je od njega za dlaku brži bio Mikulić, koji je kratko odbio loptu opet do Medića čiji je udarac blokirao Matas. I kad se činilo da su se “pjesnici“ probudili, Osijek je ipak uspio povesti. Opet je radila “čepinska veza“, Barišić je ubacio slijeva, Vojnović se samo zakratko umiješao u tu akciju, ali je egzekucija ipak pripala Antoniju Peroševiću, kojem je to bio drugi pogodak u posljednja dva susreta nakon dugog golgeterskog posta. Do odmora se igra opet razvodnila, što je i odgovaralo Osijeku jer je poluvrijeme mirno priveo kraju s minimalnom rezultatskom prednošću.

Vojnovićeva simultanka

U nastavku susreta očekivao se ozbiljniji pritisak domaćina, ali Osijek je konce igre čvrsto držao u svojim rukama. Zagreb je zapravo bio posve nemoćan i bezidejan, ali trebalo je postići još bar jedan pogodak kako bi se izbjeglo moguće stradavanje od nekakvog ”zalutalog metka“ i susret posve uveo u mirne vode. Nagovještaj takvog raspleta došao je u 55. minuti, kada je Barišić ubacio slijeva, a Šorša na drugoj vratnici natrčao na loptu i pucao glavom, ali je promašio cilj. Ipak, tri minute kasnije Osijek je uspio udvostručiti svoju prednost. Strijelac je bio Vojnović, koji se dobro snašao nakon što mu je Bralić spustio loptu glavom. Od toga se Zagreb nije mogao oporaviti, a Osječani su zaigrali još slobodnije i sigurnije, što im je donijelo još dva pogotka. Oba puta je strijelac opet bio Vojnović. Prvog je „stavio“ u 69. minuti nakon lijepe akcije Peroševića, koji ga je pronašao povratnom loptom, a Vojnović je bio neumoljiv pogodivši lijevom nogom sam donji lijevi kut, a hat-trick je kompeltirao u 82. minuti nakon još jednog ubačaja Barišića, kada je ovaj put glavom pronašao gornji desni kut. U tim trenucima 50-ak Osijekovih navijača već je uvelike slavilo, a Zagreb je u završnici susreta pokušao postići bar počasni pogodak i bio je blizu u 90. minuti kada je glavom pucao Musa, ali Mikulić nije dao i svoju mrežu je ostavio čistom. Osječani su tako u posljednja tri susreta osvojili sedam od mogućih devet bodova i sada će puno mirnije očekivati nove izazove koji dolaze, a prvi od njih je Hajduk u Gradskom vrtu.

Dalibor KELER

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Vrijeme oblačno, teren težak za igru. Gledatelja: Sudac: Goran Gabrilo (Split) - 7. Strijelci: 0:1 Perošević (38), 0:2 Vojnović (59), 0:3 Vojnović (68), 0:4 Vojnović (82). Žuti kartoni: Laštro (Osijek), Musa (Zagreb). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: ALJOŠA VOJNOVIĆ (OSIJEK)

ZAGREB                                 0

Herceg 5, Bevab – (od 16. Šimunović 5), Musa 5, Kolinger 5, Štiglec 5, Matić 5(od 46. Krovinović 5), Stepčić 5, Mudražija 5, Medić 5, Konopek 5(od 62. B.Boban 5), G. Boban 5

OSIJEK                                   4  (1)

Mikulić 7, Matas 7, Bralić 7, Laštro 7 (od 85. Platero -), Barišić 7,5, Šorša 7, Vukobratović 7, Jamak 7, Škorić 7 (od 82. Čuljak -), Vojnović 9, Perošević 7,5 (od 78. Mešanović -)

PLUS

Aljoša Vojnović iz utakmice u utakmicu pokazuje kakav je dobitak njegov povratak u Gradski vrt. Iskreno, morat ćemo dobro prekopati po statistikama kako bismo se prisjetili kada je neki Osijekov igrač postigao hat-trick na prvenstvenoj utakmici.

MINUS

Zagreb definitivno ima problem s Osijekom. Treći ovosezonski susret i treći poraz „pjesnika“ u srazu s Osijekom, ali i činjenica da su još jednom bili gotovo bezopasni.

SRETNA KRANJČEVIĆEVA

NOGOMETAŠI OSIJEKA NAKON 196 DANA NAPOKON SU ZABILJEŽILI GOSTUJUĆU PRVENSTVENU POBJEDU. ZANIMLJIVO, POSLJEDNJA ŽRTVA TAKOĐER JE BIO ZAGREB

0:1

Barišić je ubacio prizemnu loptu slijeva, Vojnović nije uspio pucati, ali je ona uz malo sreće došla do Peroševića, koji je iz poluokreta s pet metara pogodio suprotni lijevi donji kut.

0:2

Jamak je ubacio iz kornera s lijeve strane, Bralić je skrenuo loptu glavom koja je pala na drugu vratnicu, a tamo se došuljao Vojnović i iz blizine pogodio mrežu.

0:3

Perošević je probio lijevu stranu obrane Zagreba i onda uputio povratnu loptu u sredinu, Šorša ju je propustio do Vojnovića, koji sa 12-13 metara bez oklijevanja pogodio donji lijevi kut.

0:4

Barišić je uputio još jedan odličan ubačaj u sredinu, Vojnović je bio na pravom mjestu te glavom i četvrti put svladao nemoćnog Hercega na vratima Zagreba.

Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike